Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Problem po wylince

BakuBak
    Guest

Problem po wylince

no więc mój pajączek ,,, 8-letnia samica pamphobetus augustus ( sory za ewentualny błąd ;] ) po ostatnich 2 wylinkach ma strasznie " pogiente nogi ...
    problem nie jest w braku wilgotności czy czymś takim bo wszystko to jest okk , a sama wylinka przebiega terz ok .. mi to wygląda tak jakby szkielet twardniał przed zakończeniem wzrostu komurek ... spotkaliście sie z czymś takim ?? moze wiecie jak temu zaradzić ?

Re: Problem po wylince

hmm...mowisz ze wilgotnosc jest ok - ale dzieje sie tak przewaznie ( podkulone odnoza itp itd ) gdy w terra jest mala wilgotnosc - ja nie spotkalem sie z czyms takim zeby bez powodow byly takie objawy ))

BakuBak
    Guest

one nie są podkulone .... .. a wilgotność musi być dobra bo mieze co jakiś czas i jest zawsze na +/- 5% = 80%

A MOŻE PO PROSTU ZA MAŁO MIAŁ MIEJSCA DO ROZPROSTOWANIA ODNÓŻY U MNIE TAK BYŁO W PRZYPADKU P.ORNATA ,KTÓRA WYBRAŁA SOBIE CIASNY KĄCIK DO ZRZUCENIA WYLINKI A MIAŁA PRZECIEŻ DO DYSPOZYCJI DUŻE TERRA JAKBY NIE BYŁO! JEŻELI TEN WĄTEK ODPADA TO SORRY ALE NIE MOGĘ WIĘCEJ POMÓC

!!!!!!!POZDRO EMIL!!!!!!!!!!!!

BakuBak
    Guest

wsumie jest to prawdopodobne .... ... zobaczymy przy następnej ( za jakieś rok :[ )

Nic sie nie martw !!!.jesli chodzi o to ze teraz pajaczek ma odnóza jak z gumy to jest normalne poniewaz dopiero w kilka do kilkunastu dni zwiażą sie w odnózach włókna utwardzajace i pajak nabierze stabilnosci i pewnosci w ruchach.u dorosłych pajaków jest to bardziej widoczne. pozdrawiam MasterMIke

Michal, a kiedy Ty nabierzesz stabilnosci i pewnosci w ruchach? =)

Mnie czeka teraz sporo sprzatania po tej wylince. Strasznego syfu narobil

BakuBak
    Guest

dzięki za odpowiedz:]
    ale to nie stety nie to .. one są poprostu krzywe , powyginana i wogule dziwie sie ze to mu sie nie łamie jak chodzi ( ma z tym małe problemy )

Ja mialam podobny problem z Psalmopoeus irminia. Z drugiego kokonu wyszlo kilka takich poskrecanych pajaczkow. Niestety, nie poprawialo sie to przy wylince. Moze po prostu masz takiego pajaka? Poza tym, ktos juz wspomnial o tym, ze jezeli jest za malo miejsca podczas wylinki, to konczyny ulegaja deformacji... Szczegolnie u pajakow, ktore cechuje duzy przyrost, jak wlasnie u rodzaju Pamphobeteus. Na marginesie - Pamphobeteus augusti. Na drugim marginesie - masz dosc rzadki gatunek ptasznika .

_INVISIBLE_
    Guest

A jak zapobiegac takim sytulacja....????

Uprawnienia umieszczania postów