-
Re: temperatura, wilgotnosc a rozmnazanie.
no wlasnie chcialem rozmnorzyc albopilosum tak na poczatek zobaczyc czy sie wszystko powiedzie;]
-
ja albo mam deżawi albo też o tym gdzieś czytałem...
-
nie tylko ty Majster ja też to już gdzieś widziałem ...
-
No mówiłem że gdzieś to czytałem ;] było w opisie regaliska
"Temperatura
Optimum to około 22-24°C, jednak pająk może żyć w zakresie temperatur od 20 do 30°C, nocą temperatura może nawet spadać do ok. 20°C, bez szkody dla pająka. Lepiej żeby pająk miał niższą temperaturę niż za wysoką (temperatura około 30°C przyspiesza tempo rozwoju pająka, przy jednoczesnym podawaniu dużych ilości pokarmu, co może spowodować za szybkie dorastanie, a w kosekwencji pająk może być nie zawsze zdolny do rozmnażania)."
-
huehue a jednak dobrze zapamietalem
-
Dla mnie jest to stwierdzenie bez sensu i niczym nie uzasadnione. Sam jestem wręcz przeciwnego zdania. Dopoki nie zobacze jakichs wyników badań, to nie uwierze ze wyzsza temperatura moze hamowac zdolnosc do rozmnazania. W tym opisie regalis jest wręcz napisane, ze nie sama temperatura jako taka, a szybsze dojrzewanie, co dla mnie jest jeszcze większym nonsensem...
-
ano to moze byc tak.. szybszy wzrost powoduje jakies zaburzenia w rozwoju, cos moze zwiazane z hormonami cos takiego;]
-
może.. albo jest jak u ludzi.. jak dzieci za szybko rosną to potem niepełnosprytne wychodzą...
-
ano wlasnie, moj kumpel z podstawowki se rosl za szybko to jakies prochy dostawal bo mu wnetrznosci nie nadarzaly czy cos;]
Uprawnienia umieszczania postów