Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: temperatura, wilgotnosc a rozmnazanie.

i`am
    Guest

Re: temperatura, wilgotnosc a rozmnazanie.

no wlasnie chcialem rozmnorzyc albopilosum tak na poczatek zobaczyc czy sie wszystko powiedzie;]

ja albo mam deżawi albo też o tym gdzieś czytałem...

nie tylko ty Majster ja też to już gdzieś widziałem ...

No mówiłem że gdzieś to czytałem ;] było w opisie regaliska
    "Temperatura
    Optimum to około 22-24°C, jednak pająk może żyć w zakresie temperatur od 20 do 30°C, nocą temperatura może nawet spadać do ok. 20°C, bez szkody dla pająka. Lepiej żeby pająk miał niższą temperaturę niż za wysoką (temperatura około 30°C przyspiesza tempo rozwoju pająka, przy jednoczesnym podawaniu dużych ilości pokarmu, co może spowodować za szybkie dorastanie, a w kosekwencji pająk może być nie zawsze zdolny do rozmnażania)."

i`am
    Guest

huehue a jednak dobrze zapamietalem

Dla mnie jest to stwierdzenie bez sensu i niczym nie uzasadnione. Sam jestem wręcz przeciwnego zdania. Dopoki nie zobacze jakichs wyników badań, to nie uwierze ze wyzsza temperatura moze hamowac zdolnosc do rozmnazania. W tym opisie regalis jest wręcz napisane, ze nie sama temperatura jako taka, a szybsze dojrzewanie, co dla mnie jest jeszcze większym nonsensem...

i`am
    Guest

ano to moze byc tak.. szybszy wzrost powoduje jakies zaburzenia w rozwoju, cos moze zwiazane z hormonami cos takiego;]

może.. albo jest jak u ludzi.. jak dzieci za szybko rosną to potem niepełnosprytne wychodzą...

i`am
    Guest

ano wlasnie, moj kumpel z podstawowki se rosl za szybko to jakies prochy dostawal bo mu wnetrznosci nie nadarzaly czy cos;]

Uprawnienia umieszczania postów