-
temperatura, wilgotnosc a rozmnazanie.
jak wiadomo wysoka temp oraz wilgotnosc powoduje szybki wzrost pajaka, jest to dosc dobry sposob aby szybko wychodowac pajaki ktore przeznaczone sa na sprzedaz, jednak gdzies wyczytalem ze pajaki wychowane w takich warunkach pozniej maja problemy z rozmnazaniem;] moje pytanie wiec brzmi.. czy to prawda? w jakim stopniu jest to mozliwe i na czym te trudnosci maja niby polegac;]
-
Re: temperatura, wilgotnosc a rozmnazanie.
Ja nie slyszalem aby trzymanie pajak w wyzszych temperaturach utrudnialo mu rozmnazanie i to jest dla mnie news
ale faktem jest ze pajaki rosna szyciej w wyzszych temp i z tego co wiem nie ma to zadnych skutkow ubocznych z wyjątkiem tego ze beda zyc wowczas krocej ;-)
-
hehe no wlasnie;] ja tak gdzies wyczytalem i chce sie dowiedziec na ile jest to trafne stwierdzenie;]
-
a tak przy okazji jak mam se kurde zmienic teraz to co mam pod ta kreska przerywana?;/
Brachypelma albopilosum x5, Brachypelma emilia, Brachypelma vagans x2, Brachypelma angustum
kuba@dolsat.pl
gg 2007643
o to mi chodzi;]
-
IMHO - raczej podwyzszona temp nie powoduje tego co pisales.
a co do zmiany sygnaturki.
Wejdz do profilu, kliknij na "edytuj dane", kliknij "dalej" i masz na dole pole "sygnaturka"
-
cos mi sie takiego obilo o uszy;] jezeli nie no to gitara;] ale wolalbym to wiedziec na 100% ;]
-
to samo gdzieś czytałem o ile się nie mylę w opisie któregoś ptasznika "Opisy gatunków " i do tego stopnia zapamiętałem że mam temperaturę 25 stopni maksymalną
-
ano wiec wlasnie;] ktos jeszcze slyszal?
-
Nie zauwazylam tego w swojej hodowli. No chyba ze trzymacie pajaki w temp. 40 stopni, to fakt, nie beda zdolne do rozmnazania, bo sie usmaza na smierc........
-
wydawało mi się to dziwne no ale jak ktoś napisał to chcąc niechcąc trzeba się troszeczkę do tego ustosunkować i'am w opisie Psalmopoeus cambridgei to jest.
Uprawnienia umieszczania postów