-
Re: Zaatakowani przez Regalisa ?
Kupowałem od Tomka "Tonny_666" ale była po 3L za 115zł,teraz jest po 4L ma jakieś 5-6 cm z łapkami.
Pozdrowienia
Mateusz
Acanthoscurria geniculata 10L
Poecilotheria rufilata 4L
-
Dokladnie i ja mam od niego 5-6cm dokladnie.. ale sprzedawal mi ja jako L3. Jakos tez bardziej pasowalo mi to na L4 chociaz przekonywal mnie ze P.rufilata jest wiesza od P.regalis (ja myslalem ze odwrotnie... nawiasem mowiac dalej tak mysle..).
-
A kiedy od niego kupowałeś???
-
Bo ja wiem.... ok. miesiaca temu.
-
Ja kupowałem jakieś półtora miesiąca temu i tak jak mówił była po 3L, po około 2 tygodniach u mnie przeszła 4wylinke.To Twoja napewno jest 4L.
PS.Może nasze pajączki to są siostry i oby to były dziewczyny))))
Pozdrowienia
Mateusz
Acanthoscurria geniculata 10L
Poecilotheria rufilata 4L
-
Siostry albo bracia... jedno pewne na 99,9% jeden wyleg.
Moze P. rufilata nie nalezy do najpiekniej ubarwionych Poecilotheri (i to tez zalezy z ktorej strony sie ja oglada ..... ale niewatpliwie jak na PL to ciekawostka (zwlaszcza patrzac nawet na ich ceny w EU).
Pozdrawiam
-
Nie ma co, teraz kupuje sobie P. Irminie. Ona tez chyba jest szybka, a poza tym bardzo dobrze skacze, wiec po takim treningu moge zdecydować się na jakas Poecilotherie
-
hehe...tia ;] zycze powodzenia...
jak pisalem wczesniej znam osoby ktore jako pierwsze hodowaly Poecilotherie, i jakos im to szlo ;] ale wystarczy uwazac przy obsłudze terra z Poecilotherią i wszystko będzie ok...;]
-
Ja hodowalem Poecilotherie jako drugiego pajaka i oprocz paru incydentow, nie zdrzaly sie zadne grozne wypadki.
Nie uwazam tego pajaka za bardzo wymagajacego. Jedyne, co trzeba miec w jego hodowli to refleks i respekt :>
-
Refleks,respekt i dodam jeszcze wyobraźnie,aby móc przewidzieć na co stać tego pająka w danej sytuacji.Napewno bardzo dobre jest też obycie z innymi gatunkami nadrzewnymi bo jeżeli ktoś potrafi powiedzieć,że np.jego smiti jest piekielnie szybki bo takie opinie słyszałem to niewiem co by zrobił widząc P. irminie nie mówiąc już o Poecilotheri.
Uprawnienia umieszczania postów