Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Zaatakowani przez Regalisa ?

Re: Zaatakowani przez Regalisa ?

Poecilotheria to gatunek który najbardziej mnie ciekawi, i na pewno trafi do mojej kolekcji. Na razie jednak wole nie ryzykować pracy w terrarium, nawet za pomoca pensety Bez wprawy z ptasznikami nadrzewnymi lepiej nie ryzykować .

Ja mam zarówno P. ornate jak i P.regalis.
    P. regalis to moim zdaniem "najlagodniejsza" Poecilotheria, ale piekielnie szybka - do czyszczenia terrarium wykorzystuje pencete o długosci 10 cm ale i tak pare razy mialem zastrzyk adrenaliny gdy nie wiedzialem w ktorym miejscu znajduje sie moja regalis, doslownie sie teleportuje i nie jest to gatunek agresywny - woli uciec niz zaatakowac. Znam osoby ktore jako swojego pierwszego pajaczka kupowaly P. regalis i swietnie dawaly sobie rady, wystarczy tylko uwazac :-)

a co do P. ornata to prawdziwy "szatan" - jeszcze nie widzialem aby nie byl w pozycji "normlanej" ciagle stoi na tylnych odnozach :P z pewnoscia ten gatunek to wyzsza szkola jazdy - hehe...teleportacja z podwójna predkoscia

Bardzo dobre określenie P. Ornaty O niej nawet nie mysle. Może po kilku latach praktyki z Regalisem zdecyduje się na "szatana" Zdecydowanie P. Ornata jest ciekawym okazem, może nawet bardziej niż regalis, ale jest za bardzo agresywna.

jak juz mówilem jezeli chcesz Poecilotherie to doradze wlasnie regalis - to nie jest agresywny gatunek - lecz strachliwy woli uciec niz atakowac ( ale wszystko zalezy od okazu )

Ja skonczylem z pterinochilusami popadlem w rutyne i zaczolem je lekcewazyc...
    Doszly C crawsahyi i inne psychole lecz nic sie nigdy nie stalo bo tak jak mowil RED 689 mam pesetke 36 cm i jestem bardzo ostrozny.
    A teraz sam zaczynam z nadrzewnymi i napewno nie omina mnie P.ornata P.regalis itp.

Ornata to piękn pająk, ale ja nie wyobrażam sobie chodowli takiej bestii

hodowla P. ornaty - z początku przyprawiala mnie o szybsze bicie serca, ale z czasem nauczylem sie uwazac przy tym pajaczku, ale jest jedno czego sie boje - teleportacji tego "szatana" suuuuper to wyglada - kiedys prawie mi zwial/zwiala z terra ;] i nalezy bardzo uwazac i fakt - to baaaaaaardzo ladny pajączek...

_INVISIBLE_
    Guest

A moze tak na deserek Stromatopelme calceatum ....

Ja mam P.rufilate jest po 4 wyl. jeszcze nie widziałem jej szybkości w pełni ,choć napewno czym starszy pająk tym szybszy,mam nadzieje ,że ona nie sprawdzi mojej.

Pozdrowienia
    Mateusz

Acanthoscurria geniculata 10L
    Poecilotheria rufilata 4L

[RED-689]
    Guest

Czysta ciekawosc... od kogo kupowales? Ja mam rzekomo L3 ale wyglada mi na conajmniej L4

Uprawnienia umieszczania postów