-
Re: Zaatakowani przez Regalisa ?
Poecilotheria to gatunek który najbardziej mnie ciekawi, i na pewno trafi do mojej kolekcji. Na razie jednak wole nie ryzykować pracy w terrarium, nawet za pomoca pensety Bez wprawy z ptasznikami nadrzewnymi lepiej nie ryzykować .
-
-
Bardzo dobre określenie P. Ornaty O niej nawet nie mysle. Może po kilku latach praktyki z Regalisem zdecyduje się na "szatana" Zdecydowanie P. Ornata jest ciekawym okazem, może nawet bardziej niż regalis, ale jest za bardzo agresywna.
-
jak juz mówilem jezeli chcesz Poecilotherie to doradze wlasnie regalis - to nie jest agresywny gatunek - lecz strachliwy woli uciec niz atakowac ( ale wszystko zalezy od okazu )
-
Ja skonczylem z pterinochilusami popadlem w rutyne i zaczolem je lekcewazyc...
Doszly C crawsahyi i inne psychole lecz nic sie nigdy nie stalo bo tak jak mowil RED 689 mam pesetke 36 cm i jestem bardzo ostrozny.
A teraz sam zaczynam z nadrzewnymi i napewno nie omina mnie P.ornata P.regalis itp.
-
Ornata to piękn pająk, ale ja nie wyobrażam sobie chodowli takiej bestii
-
hodowla P. ornaty - z początku przyprawiala mnie o szybsze bicie serca, ale z czasem nauczylem sie uwazac przy tym pajaczku, ale jest jedno czego sie boje - teleportacji tego "szatana" suuuuper to wyglada - kiedys prawie mi zwial/zwiala z terra ;] i nalezy bardzo uwazac i fakt - to baaaaaaardzo ladny pajączek...
-
A moze tak na deserek Stromatopelme calceatum ....
-
Ja mam P.rufilate jest po 4 wyl. jeszcze nie widziałem jej szybkości w pełni ,choć napewno czym starszy pająk tym szybszy,mam nadzieje ,że ona nie sprawdzi mojej.
Pozdrowienia
Mateusz
Acanthoscurria geniculata 10L
Poecilotheria rufilata 4L
-
Czysta ciekawosc... od kogo kupowales? Ja mam rzekomo L3 ale wyglada mi na conajmniej L4
Uprawnienia umieszczania postów