Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Pleśń! A powinno jej nie być!!!

Mieszany widok

krzychowski
    Guest

Pleśń! A powinno jej nie być!!!

Koledzy terraryści, CO robicie żeby nie mieć pleśni przy wysokiej wilgotności powietrza?!!! Ja swojego pajączka mam od kilku dni-nie zdążył jeszcze nic zjeść ani wydalić, więc nie ma mowy o jakichkolwiek szczątkach organicznych. Naturalny w moim terrarium jest jedynie kwaśny torf. Wszystko przed umieszczeniem w terrarium było solidnie wyparzone, a torf rozsypany (bardzo cienka warstwa) i naświetlany lampą bakterio i grzybobójczą! A mimo tego pojawiła się pleśń i to, wyobraźcie sobie, porasta kamienie (fakt że w wilgotnym miejscu). I nie ma mowy o pomyłce z pajęczyną-pleśń się od niej zdecydowanie różni. Nie pryskam terra tylko zwilżam torf w jednym miejscu!! Porzadźcie coś zanim mnie @#@%* trafi...

Re: Pleśń! A powinno jej nie być!!!

zwierzk ilosc otworów wentylacyjnych

Atrax Robustus
    Guest

Re: Pleśń! A powinno jej nie być!!!

A wystarczylo popatrzec kilka tematow nizej... Co 3 dni sie pojawia to samo pytanie.
    Przepraszam za ten "ton", ale apeluje o niezasmiecanie forum pytaniami, ktorych mozna po prostu uniknac, patrzac pare postow w dol... :|

Rammstein ma racje i to jest jedyne, co mozesz zrobic.. zwiekszyc przewiew. Mozesz to zrobic, umieszczajac otworki wentylacyjne w gornej czesci szyby bocznej i dolnej czesci szyby przeciwnej.
    Powinno wystarczyc. A jezeli dalej plesn bedzie sie pojawiala, to ja usuwaj i nie spryskuj pajaczkowi tak czesto terrarium.

Uprawnienia umieszczania postów