-
Re: rejestracja one more time
Ja rejestrowałem z powodu sąsiadów :-). Wypatrzy taki w moim domu pająka to całe osiedle bedzie wiedziało że je mam. A sąsiadka z dołu zadzoni pewnie na pały jak sie dowie że je trzeba mieć zarejestrowne. ;-)
-
Dokladnie .... wielu "zyczliwych" ludzi tylko czeka na okazje, zeby kogos podkablowac z jakiegokolwiek powodu.
Z powodu pajaka? Czemu nie?
Wezmy pod uwage, ze znakomita czesc przepisow jakiegokolwiek prawa jest egzekwowana nie dzieki tzw. "samodyscyplinie" i "zamilowaniu do porzadku" obywateli a wlasnie dzieki szeroko otwartym oczom i uszom "zyczliwych" ludzi.
-
znajoma z zoologicznego taką informację mi przekazała podczas robienia zakupów .
Pytała czy wiem że kanarki też się rejstruje .Swoją wypowiedz oparłem na jej wiedzy.. jako sprzedawcy.
-
Jak takowa kontrola przybedzie do twojego domu myśle że obok pana policjanta z nakazem sądowym pozwalającym na przeszukanie domu, przybędzie weterynarz lub jakiś jego wierny sługa. A w tym przypadku gościu już rozpozna czy to brachypelma czy jakie inne dziadostwo. Ale myśle że kontrole takowe będą zdarzać się jedynie po interwencji "życzliwych" ludzi którzy "dbają" o dobro zwierząt.
-
Pamiętam w latach 90 modę na CB-radio,....obowiązek rejstracji dotyczył każdego....jedni rejstrowali inni nie... straszyli karami i konfiskatą sprzętu który był dosyć drogi........podobna sytuacja panowała do czasu kiedy powstała ala... komisja kontroli sprzętu, najczęściej stacjonarnego ,bo takowy najłatwiej było zlokalizować po antenie na dachu która miała ok.3-4 m i rzucała sie w oczy.Sedmo sprawy.....komisję tworzyły te osoby które same posiadały sprzęt i stworzyli ala związek ..najpierw ratownictwa CB...potem komisję do zwalczania piractwa..itp.Dokładnie wiedzieli kto jaki ma sprzęt i czy jest zarejstrowany bo najpierw była dyskusja na falach eteru, potem jak się zrzeszyli,to własnych kolegów kontrolowali jako siła wyższa....z głupim uśmiechem na twarzy wlepiali mandaty.Napewno i w tym przypadku powołana zostanie jakaś..... ala komisja z osób które mają o tym pojęcie....czyli z NAS samych.....a teraz cichosza.Powiem że z piwnicy przyszedł taki był ładny ...to zamieszkał z nami.
-
drodzy, życzliwi, mili ludzie mam nadzieję, że was wśród nas nie ma ;]
-
heh jeszcze tylko tajniakow na forum brakuje)
-
nazar... a Ty to na pewno jesteś nazar? :P
-
Heh nie rozumiem pytania??
TO poczatek mojego Nazwiska A co??
-
Kurde ale walek ze mniejuz kumam
Sorki ale nie spalem dzisiaj w nocy
Pozdrawiam