Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: rejestracja one more time

Re: rejestracja one more time

kanarki? oooooo o matko
    jak kanarki to papugi nimfy napewno :/ blah... moze jednak podrosnie mi ten urlop :P

i co jeszcze? może następne będą psy, koty, chomiki? potem ludzie...

true... true...

Heh, przeciez psy juz od paru lat trzeba rejestrowac, ale to inna ustawa, nie wiedziales??

wiem, że trzeba.. ale chodzi o liste zagrożonych gatunków

Co do rejestracji możecie iść spróbować zarejestrować jeszcze swoje pajączki, gdyż w urzędzie jest burdel i sami nie wiedzą kiedy mają skończyć, A pozatym co im grozi wciągnąć jeszcze kilka zwierzątek na liste, (wymyślćie jakąś bajeczke że was nie było w polsce albo cuś) podobno w niektórych urzedach to działa. ALE PAMIĘTAJCIE ŻEBY SIĘ NIE WKOPAĆ.

Pytanie tylko po co??) Przeciez straz miejska nie przyjzie do nas do mieszkania i nas nie spisza. Oczywiscie Ci ktorzy maja sklepy i sprzedaja takie zwierzaki ( objete konwencja) powinni miec rejestracje, bo sa narazeni na kontrole, ale tacy jak my?? Nie sadze, kto sie zgadza??

Pozdrawiam

Nazar

jawohl! ja nawet w jednej z toruńskich gazet czytałem wypowiedź jakiejś babki z urzędu odpowiedzialnej za rejestrację zwierząt.. powiedziała: "nie będziemy przecież łazić po domach i sprawdzać czy ludzie trzymają tam egzotyczne, zagrożone wyginięciem zwierzęta"

Ja polecam się nie chwalić kto czego nie zarejestrował - to tak na wszelki wypadek :-) Jakby się jakiś "wrzód" znalazł i to wypatrzył to będą mieli powód żeby zrobić nalot...
    A tak na marginesie to dziwne że pająki trzeba rejestrować.... przecież ich w ogóle nie wolno w domu trzymać :P
    Kocham Polskę a zwłaszcza polskie prawo

ja też! o i jeszcze tą co chciała wakacje skrócić.. jak jej tam?

ja tam swoje zarejestrowałem - ale zastanówcie się - wpada do chaty kontrola i co? myślicie, że straż miejska albo gliniarz będzie wiedział czy twój pająk to brachypelma czy acantoscuria? Bez jaj - wydaje mi się, że w razie czego (niesądzę) można im ładować kity jak się chce. Wątpię, żeby którakolwiek z osób upoważnionych do kontroli wiedziała jak wyglądają pająki objęte konwencją. No chyba, że się mylę - jak tak to zwracam honor.

co o tym sądzicie?
    Darz Bór

Uprawnienia umieszczania postów