-
emilka nie je 5tyg
moja B. emilia 4wyl nie jadla jeszcze nic od kupna czyli przez prawie 5tyg. co tydzien probuje dawac jej pol maczniaka i mala pinke ze zmiazdzona glowa(przez 15min wiciagam ja jak sie zakopuje) i nic. po 2 dniach wyjmuje pokarm. czy mam siezaczac martwic?
-
Re: emilka nie je 5tyg
Też sie kiedyś przejmowałem i pytałem. Ale już mi przeszło Poprostu czekaj i próbuj, możesz tylko temperaturą i wilgotnością pomanipulować bo przecież nie nakarmisz go na siłe. Moja smitka zjadła tydzień po 2 wyl. malutkiego mączniaka i póżniej, po 50 dniach od 2 przeszła 3. Nie martw sie chyba że inni powiedza inaczej
-
moze juz się najadła lub będzie miała wylinke, B. emilie długo szykują sie do wylinki...pozostaje jedynie czekac...
-
Nie martw sie.
I to samo Ci powtorze za nastepne 5 tygodni :>
-
może zaduże kawałki tych mączniaków
-
Moze podaj inny pokarm np. swierszcza lub muche z pinki
-
kurczak z rożna i jabolek - to musi zadziałać.
jabol musi być zimny a kurczak może być przeterminowany - koniecznie podawać na świeżym powietrzu wieczorem - np. ławka w parku albo betonowe schodki niedaleko rzeki.
to musi zadziałać
musi
-
My naszą Emilkę L5, karmimy żywymi świerszczami i to całkiem sporymi. Może Twoja Emilka już wyrosła z robali?
-
Lub sie zbrzydly
-
zaraz jade po male swierszcze dla niej, ale boje sie jej troche dawac zeby jej nie zkrzywdzily
Uprawnienia umieszczania postów