Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: pajeczyna przed wylinka??

pajeczyna przed wylinka??

Zastanawiam sie czy wszystkie pajaki przed wylinka zaczynaja plec siec?? Sam juz nie wiem. czy jesli moja smithiL3 zacznie cos sobie plec to znaczy ze juz niedlugo wylina?

pozdrawiam

Nazar

jszymek
    Guest

Re: pajeczyna przed wylinka??

moj Boehmei jest po 8 wylince i tylko raz zrobil sobie kilka nici wokól wejscia do swojej kryjówki,a tak to zawsze kladzie sie gdzie popadnie
    To raczej z moim jest cos nie tak

Janusz

serafin wolny
    Guest

Nie wszystkie!Moja B.boehmei i B.emilia wogóle nie robią pajęczyny.Bezpośrednio przed samą wylinką tylko cieniutki ledwo widoczny dywanik.

a jak jest ze smithi??

no właśnie miałem zapytać czy mój Vagans 6wyl jeśli zamknoł sie w kryjówce (zalepił wejście torfem i pajęczyną) to oznaka wylinki. Kryjówke ma od niedawna i nie wiem czy tak robią, zawsze oblepiał podłoże pajęczynką, wyczesywał włoski i na to się kładł.

podobnie. robią mało pajeczyny.

Atrax Robustus
    Guest

Generalnie wszystkie pajaki robia "troszke" sieci przed wylinka, ale jedne wiecej, inne mniej. Smithi robi nieduzo.

mój smithi alebo dzisiaj w nocy albo jutro przejdzie wylinke bo jest brązowy:-) i sie nie rusza, ale pajęczyny ani śladu, teraz jest po4wytl ale jak przechodził 3 to też nierobił/a sieci

Etienne_
    Guest

Moja T. blondi tuż przed wylinką dogania P. murinusa w produkcji pajęczyny Całe terrarium jest zalepione +pajęczynowe łóżeczko ;-)

Mój smithi przed przejsciem 3 wylinki "zapaskudził" 1/3 pudełka na mocz pajeczyną.

Uprawnienia umieszczania postów