Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Mały żywy pokarm CO??

Mały żywy pokarm CO??

czym z "żywych" rzeczy karmicie małe pająki??
    Mam tylko jednego maluszka wielkościowo niezdatnego do pinek (Aphopelma bicoloratum) i od dłuższego czasu jedzie na octówkach...

Zion
    Guest

Re: Mały żywy pokarm CO??

Zawsze możesz poćwiartować (jak to brutalnie brzmi) większy pokarm, ja swoim młodym pająkom podawałem krojone larwy mączniaka i młody wylęg świerszczy, nie miały problemu z konsumpcją.

ja mojemu dałem mola, który mi się dobierał do szafy i wszamał... mam b. smithi [oficjalnie]L3(na moje L2 :P)

eeeeh, za duży mol będzie raczej.
    Dzięki .

My dajemy mączniki, ale nie takie ze sklepu, bo w zoologach sprzedają jakiś duży gatunek. Mamy własnej hodowli. Wylęgły się w kuchennej szafce przez nieuwagę w rozsypanej mące. Są małe, mają do 5 mm i są chude. Nasza smithi L2, daje sobie z nimi doskonale radę, ale dla vagansa L3 są za małe.

A wylęg ŚWIERSZCZA??
    Są takie mikro-świerszcze ok 1 mm ??

Takie małe mogą być dobre, nie powinny być większe od karapaksu.

Ew , poczekaj aż z pinek zrobią Ci się muchy i ciapnij taka na pół ( u mnie i tak szamią tylko jej odwłok , wybredniaki jakieś) , lub larwami mącznika też ew krojonymi (qrde talullah jak ty wyhodowałeś te mączniki ja tam wystaiłem pojemniczek z mąką do szafki , czekam i czekam ale coś niespecjalnie chcą się zjawić )

TheMeal z mączniakami trzeba cierpliwośći ja kupiłem paczkę przeobraziły się i po jakichś 3 miesiącach o ile się nie mylę zauważyłem małe larwy, imago do tego czasu padły a larwy takie malukie że trudno się dopatrzeć ale cała masa.Wstaw wszystko w jakieś ustronne miejsce i doglądaj co miesiąc będzie najlepiej.Pech chciał że połorzyłem wiadro z nimi na drewnie do kominka i moja luba mi je przewróciła może za rok będę miał w mące .Miałem ten sam problem ze swierszczami domowe złożyły jaja długo się nie wylęgały spisałem je na straty pojemnik z torfem wstawiłem
    do świerszczy polnych na podwórku po jakimś czasie zauważyłem że się wylęgły ale rozlazły się bo nie zabezpieczyłem wyjścia z akwarium.Widocznie cierpliwość swoje robi

chce ktoś kupić imago mączniaków?? mam troche tego a niemam ochoty ich rozmnażać

Uprawnienia umieszczania postów