-
Mały żywy pokarm CO??
czym z "żywych" rzeczy karmicie małe pająki??
Mam tylko jednego maluszka wielkościowo niezdatnego do pinek (Aphopelma bicoloratum) i od dłuższego czasu jedzie na octówkach...
-
Re: Mały żywy pokarm CO??
Zawsze możesz poćwiartować (jak to brutalnie brzmi) większy pokarm, ja swoim młodym pająkom podawałem krojone larwy mączniaka i młody wylęg świerszczy, nie miały problemu z konsumpcją.
-
ja mojemu dałem mola, który mi się dobierał do szafy i wszamał... mam b. smithi [oficjalnie]L3(na moje L2 :P)
-
eeeeh, za duży mol będzie raczej.
Dzięki .
-
My dajemy mączniki, ale nie takie ze sklepu, bo w zoologach sprzedają jakiś duży gatunek. Mamy własnej hodowli. Wylęgły się w kuchennej szafce przez nieuwagę w rozsypanej mące. Są małe, mają do 5 mm i są chude. Nasza smithi L2, daje sobie z nimi doskonale radę, ale dla vagansa L3 są za małe.
-
A wylęg ŚWIERSZCZA??
Są takie mikro-świerszcze ok 1 mm ??
-
Takie małe mogą być dobre, nie powinny być większe od karapaksu.
-
Ew , poczekaj aż z pinek zrobią Ci się muchy i ciapnij taka na pół ( u mnie i tak szamią tylko jej odwłok , wybredniaki jakieś) , lub larwami mącznika też ew krojonymi (qrde talullah jak ty wyhodowałeś te mączniki ja tam wystaiłem pojemniczek z mąką do szafki , czekam i czekam ale coś niespecjalnie chcą się zjawić )
-
-
chce ktoś kupić imago mączniaków?? mam troche tego a niemam ochoty ich rozmnażać
Uprawnienia umieszczania postów