-
Noworodek czy zwykła??
Z pająkami już niemam problemu ale chce dać mojej smithi myszke do wszamania i tu moje pytanie dać małą ale już owłosioną czy noworodka do których niemam dostępu??
-
Re: Noworodek czy zwykła??
hehe - noworodka albo lekko owlosionego "podrostka" ;-) , mozesz poprosic w zoologu aby sprowdzili z gieldy i zwykle sie zgadzają
ja mojej geniculatce daje mysiego oseska lekko owlosionego i radzi sobie swietnie, a Ch. huahini dalem hmm..."podrostka" mysiego i uporala sie z nim w 20/23 sekundy
-
chodzi mi głownie oto że u mnie w zooslogu są mały myszki chodzące i skaczące po 3zł(ale czy ona nie zrobi krzywdy mojemu padzakowi??) a na oseska musiałbym czekać 2 tyg tak powiedział mi typek(i kosztowałby 4zł). Więc biorą pod uwage czas i tą kosmiczna różnice cenową(joke) wolałbym myszke dać a nie oseska.
-
a po ktorej wyl. jest Twoj pajak ? jezeli mysz będzie za duza - pajak moze byc w opalach.
Ale mozesz zrobic tak jak ja:
sposob dla wrażliwych:
- albo przymrozic lekko mysz, wtedy będzie otępiala i pajak zabije z łatwoscia
sposob dla takich jak ja ( joke ) :P
- uderzyc mysza o cos ( tak aby trafic w glowe ) wtedy tez będzie przytepiona ale powinna sie ruszczac ;-)
ale najlepiej byloby gdybys zaczekal na oseski lub kupil sobie 3/4 samica i 1/2 samce, wtedy wychodujesz sobie oseski mysie ;-)
-
około 11 wylinki. Chyba jednak spróvuje twój sposób tylko niewiem czy nie bedzie mi zal jej i nie bede mial kolejnego zwierzaka w domu
-
jak na 11 wyl. to sporej wielkosci mysz moze byc duzo za duza
zrob tak jak mowilem - albo daj do lodowki ta mysz na parenascie minut
lub poczekaj na dostawe oseskow ;-) lub sam wez sie za rozmnaznie myszy ;-)
-
te myszki są malutkie(jakieś 3-4cm) ale już owłosione i żywotne więc wsadze ją do zamrażalnika na 5 min i dam pająkowi
-
-
hehe - ptaszniki nie sa padlinozercami o czym nalezy pamietac ;-)
-
Uprawnienia umieszczania postów