Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Avicularia

Avicularia

Czy z z gatunku aviculari z niewyjaśnionych powodów zdychają tylko versicolorki

Atrax Robustus
    Guest

Re: Avicularia

Nie. To sie tyczy wiekszosci Avicularii.. Ale taka jest prawda, ze im bardziej zaawansoway hodowca, tym mniejsza szansa, ze cos padnie.

oprócz pierwszego pytania odpowiedzcie mi na jeszcze jedno które avicularie mają największą umieralność

[RED-689]
    Guest

ZADNE! ...o ile zapewni sie odpowiednia (STALA!) temperature i wilgotnosc.

czesto padaja Avicularie: metallica, versicolor i azuraklaasi - caly sekret w udanym odchowaniu Avicularii polega na wysokiej ( bardzo wysokiej ) wilgotnosci :-) moje Avicularie ( metallica, versicolor ) mialem od nimfy, naszczescie zadna niepadla codziennie spryskiwalem terra i obecnie sa po 3 wyl :-) i nie wyglada na to aby mialy pasc ;]

Rammstein1 jesteś pewien? bo gdzieś czytałem, że avicularie nie moga mieć za wilgotno (dotyczyło versi). Nie chciało mi się w to wierzyć i moja avi raczej trzymam cały czas tak, że ma krople wody na ściankach kubeczka i to w najcieplejszym miejscu regału. Na razie się trzyma przed nią 6 wylinka...

Jestem pewny ze dotyczy to kazdej Avicularii - zreszta nie tylko z doswiadczenia wiele osob ktore hoduja A. versicolor mowily ze przy niskich wilgotnosci ich "versi" padła. moja Versi ma wilg na poziomie hmm...nie mam higrometru wiec trudno mi ocenic ale gdybym mial strzelac to 80/85 % wiec dosc wilgotno i miewa sie swietnie i czesto ( w miare ) przechodzi wylinki.

Artur czemu niema cię na gg chciałbym z tobą pogadać

Kobra - rzadko bywam na gg, mam jeden powod - ale bede dzis okolo 23, narazie nie chce mi sie wchodzic na gadulca. do porozmawiania

Atrax Robustus
    Guest

Ok
    Najpierw nalezy sie zastanowic, gdzie tak naprawde mieszkaja Avicularie.
    Jezeli popatrzymy na ich obszar wystepowania (a wiec na rejony Ameryki Poludniowej), to szybko zorientujemy sie, ze jest to obszar lasow tropikalnych, a w takich lasach raczej wysoka wilgotnosc to norma.
    Avicularie sa raczej ptasznikami higrofilnymi. Co jest przyczyna ich padania? Mi sie wydaje, ze moze byc to pewna wrazliwosc na stres. Kiedys pewnemu hodowcy padlo kilka Avicularii, trzymanych w "odpowiednich" warunkach, a gdy sobie wyjechal, to po powrocie zastal reszte Avicow cala i zdrowa...mimo, ze mialy w terrariach dosc sucho.
    Nie mozna rowniez odrzucac wplywu czynnikow genetycznych.

Uprawnienia umieszczania postów