Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: kto rozmnozyl B.smithi??

kto rozmnozyl B.smithi??

mam pytanie do osob,ktore rozmnozyly B.smithi,po jakim czasie samice skladaly wam kokon i jaka byla ilosc mlodych w kokonie.

Re: kto rozmnozyl B.smithi??

Ja chciałbym dołączyć jeszcze moje pytanie.

Gdy już młode wyjdą z kokonu, to co z nimi robicie?
    Taką ilość pajączków upychacie w pojemnikach na klisze, które zajmóją pół mieszkania???
    Przecież ich jest taka masa, tak dużo...

Alerik ---> niestety, trzeba je oddzielic i kazdego osobnika trzymac w pudelku na klisze.

A co skladania kokonu niestety nie wiem - tego gatunku nie rozmnazalem ( jeszcze :> )

_INVISIBLE_
    Guest

Ja osobiscie nie rozmnazam , ale sie wypowiem mozna sprzedac je do sklepu lub podzielic sie kokonem 50% na 50%

wlasnie, jezeli nie masz miejsca mozesz sie podzielic kokonem - np. ze mna :P:P:P
    lub sprzedac caly kokon ;]

Poczekaj jakieś pol roku to ci powiem wszystko musze tylko samca znaleść a pudelka od kliszy to gddzie mozna nabyć(bo kupowanie ok500-900 filmów oftograficznych to troche drogo mnie wyniesie)

jezeli chodzi o pudeleczka to mozesz udac sie do jakiegos sklepu fotograficznego i popytac czy maja na zbyciu jakies zbede pudelke po kliszy, moj znajomy tak robi i sporo ma tych pudeleczek ;p

Atrax Robustus
    Guest

Takie pudeleczka czasem daja nawet za darmo.
    A kokon najlepiej jest jak najszybciej zabrac samicy (gdy przestanie sie nim opiekowac) i inkubowac go w sztucznych warunkach. Pozniej latwiej jest odlowic maluchy, niz wylapywac je z zakamarkow terrarium, w ktorym siedzi agresywna samica.

To wiem nawet zrobiłem prowizoryczny inkubtor wszystko jest tylko pudelek i samca brakuje

Atrax Robustus
    Guest

niektorzy wpuszczaja po 2 pajaki do jednego pudelka i przezywa silniejszy... tez jakas metoda.

Uprawnienia umieszczania postów