-
Pytania techiczne
Witam, ponownie ja, czyli początkujący terrarysta =)
Prosiłbym o odpowiedź doświadczonych kolegów.
1)
Biała, nieprzezroczysta, kleista (nie sprawdzałem palcem :P) maź to ekskrementy pająka? Dlaczego narobił do domku, w którym mieszka? Trzeba to jakoś dezynfekować czy wystarczy zmyć wodą?
2)
Niestety, większość karmy zmutowała się do postaci dorosłych. Czy można nimi karmić pająka L5? (wkrótce przewiduję i tak wylinkę, więc będzie większy)
3)
Dorosłe mączniaki seksiły się wczoraj. Mogę się spodziewać wkrótce młodych larw, więc i nowej karmy dla pająka, czy trzeba jednak kupić nową partię?
4)
Karmię pająka co 2-3 dni znalezionymi larwami, które zwinięte nie są większe od karapsku. Odwłok pająka strasznie napęczniał- nie przekarmi się?
5)
Kiedy mogę spodziewać się nastepnej wylinki, czyli L6? Ostatnia była w połowie października. Chyba. Wrócę z pracy to obadam dokładną datę.
To wszystko. Niech Waszym pająkom się wiedzie.
-
Re: Pytania techiczne
1) Tak, to...kupa - wyczsc, jezeli chcesz
2) mozna - ale jaka karma ?
3) jak uwzasz, ja jednak bym nieco zaczekal ;] - poczytaj dzial "Zywienie" na stronce a dowiesz sie ile czasu trzeba czekac na mlode
4) Jezeli pajaczek chce jesc - niech je pajak sam wie kiedy ma przestac jesc ;]
5) hmm...trudno powiedziec - zalezy od warunkow ( temp, wilg, zywienia ) itp ;]
-
-
hehe - ptasznik wie kiedy ma przestac jesc, jak chce jesc to niech zje nawet słonia ( hehe...)
-
-
ja trzymam moje pajaczki w pojemniczkach w ktorych maja sporo torfu - wiec upadek na odwlok im nie grozi ;]
-
Dlatego trzyma sie ptaszniki w niewysokich pojemnikach. Ja swoje karmie do oporu... az nie moga wiecej.
To nie maszyny i maja jakies mechanizmy samoregulujace.
-
Jeszcze raz ja.
Kojarzycie takie czlapiace stworzenia o smuklym, segmentowanym pancerzyku, ktore czasem mozna znalezc w miejscach wilgotnych, takich jak na przyklad kibel, lazienka?
Nazwe mam na koncu jezyka, ale jako ze jestem chory to nie bede probowal zdjac, bo jeszcze wszystkich pozarazam
Pamietam, ze to sa bodaj najstarsze z owadow obecnie wiodacych zywot ziemski.
I tak nie zamierzam zywic mojego pupila crapem, ktory zyje w kiblu, ale z ciekawosci, czy jest to zjadliwe? =)
I czy zjedlibyscie wypasiona larwe maczniaka? =)
Uprawnienia umieszczania postów