Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: B.Smithi i co dalej?

Re: B.Smithi i co dalej?

a pozatym jest taniej - 2 wyl.. B. smithi to tylko 19 zł ;];];]

ja mam smithi 4L i ma jakieś 9mm ciałka, dla porównania rosea 5L ma 18-19mm ciałka

ten sam problem mam 2 B. smithi kupione jedoczesnie jeden pajączek miał 2 wylinki a drugi nic ,obydwa w tych samych warunkach trzymane pająk pająkowi nie równy.

_INVISIBLE_ a skad wiesz gdzie byly kupowane ? Wydaje mi sie ze zostaly kupione od tego samego hodowcy te szmiciory.

_INVISIBLE_ napisał(a):
    > Dlatego nie kupujemy w sklepie tylko u kochanych sprzedawcow na
    > terrarium.com.pl i terrarystyce.pl
    >

Ja mam smitke 2wyl, ma 8mm. Wylinke miał 5 pażdziernika-mamy 12 listopad i ani widu ani słychu kolejnej. Warunki okej, zjadł niewiele przez ten czas (może dwa maleńkie mączniaki) ale jest ruchliwy i wygląda na zdrowego. Nie przejmuje sie już tym ale tak jakoś podzieliłem sie wiadomością ;]

Pocieszyliście nas trochę. Miejmy nadzieję, że nasze maleństwo wreszcie weźmie się za rośnięcie. On jest całkiem żwawy. Je mączniaki. Świerszcze przestaliśmy mu dawać, jak zaczął od nich uciekać. Araneus diadematus to nie jest na pewno, aż tak niezorientowani nie jesteśmy. Teraz pozostaje uzbroić się w cierpliwość, a może ktoś zna anaboliki dla pająków? (To był oczywiście żart) Jednak, z tego co piszą prawie wszyscy, to te smitaski są raczej dość mało żarte.

to ogólnie są pozytywnie zakręcone pajaczki- i za to je kochamy... :]

mało żarłoczne?? one poprostu nie jedzą:-) ja mam mojego od ok 2 miesięcy i jak narazie zjadł 2 lub 3 kawałki mączniaka, ten gatunek cały czas jest na diecie, mój zazwyczaj zaczyna jeść kiedy jego odwłok jest bardzo mały, wtedy jestem pewny że zacznie jeść, zawsze wrzucam mu na noc i rano zaczyna jeść, także jak wracam ze szkoły to mu wyciagam resztki

E tam, mój Smithi od zawsze żre jak najęty

godzi
    Guest

Ja mam B. Smithi dokladnie od miesiąca i w końcu doczekałem się wylinki. Jak tylko wstalem, zaglądnolem do niej (niego) i jest. Wydaje mi się, że była to 3 wylinka. A jeżeli chodzi o karmienie to nie martw się. Mój pajączek przez okres tego miesiąca zjadł jedynie pół mączniaka. Też na początku sie martwilem, ale po przestudiowaniu kilku stron www i postów na tym forum przeszło mi. Widacznie takie z B. Smithi niejadki. Mam jeszcze małe pytanko: a mianowicie po jakim czasie moge wyjąć wylinke??? Pozdrowienia dla wszystkich terrarystów.

Uprawnienia umieszczania postów