-
Re: Strona www forum pająków
ja tez moge pomoc, jezeli chcecie - słuze rada i doswiadczeniem :P:P:P
-
a zna ktos tego zafajdanego PHP?
-
Troszkę znam. Ale forum nie musi być koniecznie robione od podstaw. Jest wiele fajnych serwisów udostępniających fora na strony www, są one profesjonalnie zrobione, można je w dowolny sposób modyfikować graficznie itp. więc myślę żę to właśnie będzie najlepsze rozwiązanie. Oczywiście można zrobić swoje forum od podstaw ale nie widzę w tym większego sensu. W każdym razie postaram się razem ze wszystkimi, którzy oferowali swoją pomoc zrobić serwis tylko o ptasznikach z forum (mam zamiar forum pobrać właśnie z jednego z tych darmowych serwisów). Jeśli nie będzie to nam odpowiadało i będzie coś nie tak to zrobi się własne forum ale myślę że będzie OK. Pzd. Marek!
-
no to kiedy zaczynamy
-
Akurat nie o forum mi chodzi :-). Bo można by sie pobawić w automatyczny uploading obrazków na stronke i coś w stylu katalogu urzyszkodników. W sumie nawet nie mam pojęcia jak ta stronka ma wyglądać i co ma sie na niej znalejśc.
-
Do Mysza:
Rozumiem o co ci chodzi. Po prostu na podstawie twojego pierwszego posta pomyślałem że chodzi Ci o forum. Też o takim katalogu myślałem, ale to w późniejszej kolejności.
Do Robson:
No dzisiaj już wstępnie rozplanowałem wygląd stronki i od jutra mam zamiar zaczynać robić (akurat jestem chory i siedze w domu to troche czasu będzie :]).
Dobrze by było gdyby ktoś się rozejrzał za jakimś serwerkiem gdzie stronę można umieścić. No nazwę strony i domenę można wymyśleć (później głosowanie można zrobić;]). Jeśli macie trochę czasu to piszcie artykuły o gatunkach, karmieniu, terrarium itp. bo to będzie potrzebne w dość dużych ilościach;](no i żeby nie były na odwal zrobione-lepiej troche dłużej posiedzieć i poczekać bo chyba chcemy żeby stronka była profesjonalnie zrobiona a nie głupoty żeby na niej wypisywane były). Pomyślcie też jakie działy mają się znajdować na stronie (np. opisy gatynków, żywienie itp.). Ja od jutra zabieram się za robienie strony i jak coś będzie ciekawego to dam znać;]
Aha. Myślę, że wszystkie pomysły itd. piszmy w tym topiku żeby forum nie zaśmiecać nowymi tematami.
Pozdrawiam Marek
-
po prostu daj numerek gg
a jak sprobuje cos napisac jak bede mial troszke czasu bo teraz to trudno micos znalezc bo to ksiazke musze do szkoly napisac science project itp. wiec troche mi zajmie ta robota ale jak wieczorkiem cos sie znajdzie zawsze
-
HEH to mie ma być konkurencja żadnej ze stron a tylko UZUPEŁNIENIE wiec nie ma byc tam forum, opisu gatunków, a zrezesztą teraz zbilżają mi sie kolosy na studiach i nie mam czasu o tym myśleć :-P
-
Dorzuce swoje trzy grosze
Mysle, ze na forum mogloby byc takie cos jak: ptaszniki------>różne gatunki. Np. chcesz pogadac lub napisac cos o Brachypelmie, to wchodzisz: ptaszniki----> brachypelmy
moim zdaniem to by ulatwialo szukanie postow na temat poszczegolnych gatunkow
-
Nie zgadzam się z tobą Mysza i myślę że strona o ptasznikach z prawdziwego zdarzenia przydała by się w polskim necie. W tej chwili jeśli ktoś chce dowidziec sie czegoś o pająkach to musi najpierw poklikać sporo a później jeszcze nie wiadomo czy znajdzie to co chciał (mówie o serwisach ogólnie terrarystycznych gdzie wśród informacji o wszystkich tych gadach pajączkach i owadach trudno jest znaleźć coś konkretnego). Jeśli chodzi o pomysły to walcie je tutaj (niech każdy zobaczy i ewentualnie poprawi...) a artykuły to piszcie dużo i na temat to już bede je umieszczał na stronie. Pzd.Marek
Uprawnienia umieszczania postów