-
Albopilosum
Witam Wszystkich,
problem czy nie problem mam taki - kupiłem albopilosum 5L od nieznajomego - ktory mial go 3 tygodnie. Pajak jest zdrowy i jest ok. Mam go 3 dni i juz w 2 dniu zjadl 2 swierszczyki. - Kolorystyka - ciemny, odwłok - prawie bez włosków i połyskowy => wskazywałoby na wylinkę która ma nastąpić niebawem. Wszystko ok - tylko od wczoraj pajak (mieszka w dużej, prawie całej skorupie orzecha włoskiego) - zaczał się barykadować - najpierw wyrzucił z orzecha wyścielający go papier higieniczny organiczny - a potem zaczął robić sieć zasłaniającą wejście (oczywiście są to jakieśtam nitki które chyba mają tylko na celu ostrzeżenie - NIE WCHODZIĆ.)
Tak to wygląda.
Moje wątpliwości:
1. moja poprzednia albopilosum zawsze (od 3L ją mialem) przestawala jesc na jakieś 2 tygodnie zanim zaczela sie krzątać z siecią i nabierać czarnych kolorków - ta natomiast zjadła 2 świerszczyki i to niby przed wylinką. Jest jużprawie cała czarna i odwłok błyszczy. - CZY TO NORMALNE?
2.CZY TO BĘDZIE WYLINKA ?
3. CZY PAJĄK MOŻE PRZYJMOWAĆ POKARM ZARAZ PRZED WYLINKĄ ?
4. Czy ktoś miał cośpodobnego z albopilosum?
(Oprócz b.albopilosum hoduję 2 smithi (4L i 7L), 1 vagans (3L) i nigdy nie miałem takich objawów)
Proszę o radę.....
Pozdrawiam wszystkich
Uprawnienia umieszczania postów