-
-
Re: branie na reke raz kolejny
I od razu pytanko zadam:
Czy w terrarium 30 x 30 x 45 cm (szer. x wys. x dł.) dorosły b.smithi bedzie czul się dobrze? czy bedzie za duze terra dla niego i kupic mniejsze?
-
Moze nie tyle za male, co za szybkie. Pajak robi jeden szybki ruch i juz go na rece nie ma. . . i tyle go widzieli. Moze tez spasc i sie zabic - w najgorszym wypadku.
A terrarium w sam raz :]
-
ja na reke czasem tylko biore moje Versicolory, z nimi nie ma problemu - wylinka 3 chyba. Wystarczy otowrzyc pudeleczko na mocz, postawic na ziemi i zaraz wyjdzie sobie na podloge, pozniej podstawiasz reke i sobie bez problemu wchodzi! Wiem ze w sumie pajaczek nie powinien smigac po podlodze, ale w pojemniku na mocz wogole nie widze jego zachowan, wiec od czasu do czasu dam mu pobiegac poza pojemnikiem, dzieki temu widzialem jak skacze i jak zlal mi sie raz na wyrko . Oczywiscie taki wybieg trwa ok 2-3min!
-
Kenshi -> Nie lekcewaz ich speeda :>
-
Atrax opisz jak ty je przyzwyczajes? PLZ
-
Zaczalem od Vivaldiego... spodobalo im sie, to zaczalem im puszczac delikatny metal symfoniczny... a teraz juz na black metal nie reaguja :P
Pajaki sie nie rzucaja, bo w koncu muzyka lagodzi obyczaje :>
Szczerze mowiac, nie robilem nic, czego nie robi kazdy inny hodowca... no..moze prawie kazdy inny.
Moj kontakt z pajakami ograniczal sie do sprzatania, przenoszenia boxow i wymiany podloza.
Na poczatku reagowaly na wszystko ciekawoscia i ucieczka, ale po pewnym czasie totalnie zaczely mnie ignorowac... zauwazyly, ze nic im zlego nie zrobie. I o to mi chodzilo
-
ja dzisiaj podeszlem do b.smithi w zoologu i jak zaczal spierd.... :<
Uprawnienia umieszczania postów