Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: branie na reke raz kolejny

Re: branie na reke raz kolejny

ok ludzie
    a dlaczego malutkie pajaczki nie bierzecie na rece ??
    czemu one sa za male na branie DO reki?

atrax od razu tlumacze ci jedno
    ja chce sie dowiedziec jak biora ludzie na rece poniewaz jak bede go musial przeniesc albo cos to musze jakos wiedziec
    a z tym przyzwyczajeniem to sprobuje opisz mi jak to dokladnie robiles
    z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi

I od razu pytanko zadam:
    Czy w terrarium 30 x 30 x 45 cm (szer. x wys. x dł.) dorosły b.smithi bedzie czul się dobrze? czy bedzie za duze terra dla niego i kupic mniejsze?

Atrax Robustus
    Guest

Moze nie tyle za male, co za szybkie. Pajak robi jeden szybki ruch i juz go na rece nie ma. . . i tyle go widzieli. Moze tez spasc i sie zabic - w najgorszym wypadku.

A terrarium w sam raz :]

ja na reke czasem tylko biore moje Versicolory, z nimi nie ma problemu - wylinka 3 chyba. Wystarczy otowrzyc pudeleczko na mocz, postawic na ziemi i zaraz wyjdzie sobie na podloge, pozniej podstawiasz reke i sobie bez problemu wchodzi! Wiem ze w sumie pajaczek nie powinien smigac po podlodze, ale w pojemniku na mocz wogole nie widze jego zachowan, wiec od czasu do czasu dam mu pobiegac poza pojemnikiem, dzieki temu widzialem jak skacze i jak zlal mi sie raz na wyrko . Oczywiscie taki wybieg trwa ok 2-3min!

Atrax Robustus
    Guest

Kenshi -> Nie lekcewaz ich speeda :>

Atrax opisz jak ty je przyzwyczajes? PLZ

Atrax Robustus
    Guest

Zaczalem od Vivaldiego... spodobalo im sie, to zaczalem im puszczac delikatny metal symfoniczny... a teraz juz na black metal nie reaguja :P
    Pajaki sie nie rzucaja, bo w koncu muzyka lagodzi obyczaje :>
    Szczerze mowiac, nie robilem nic, czego nie robi kazdy inny hodowca... no..moze prawie kazdy inny.
    Moj kontakt z pajakami ograniczal sie do sprzatania, przenoszenia boxow i wymiany podloza.

Na poczatku reagowaly na wszystko ciekawoscia i ucieczka, ale po pewnym czasie totalnie zaczely mnie ignorowac... zauwazyly, ze nic im zlego nie zrobie. I o to mi chodzilo

ja dzisiaj podeszlem do b.smithi w zoologu i jak zaczal spierd.... :<

Uprawnienia umieszczania postów