Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: !!!!!POMOCY- CHYBA GO UKATRUPILEM!!!

!!!!!POMOCY- CHYBA GO UKATRUPILEM!!!

POMOCY!!! MOJ SMITHI L3/4 WLASNIE PRZECHODZI WYLINKE!!! PRZECHODZI JA PIONOWA SIEDZAC "GLOWA" W DOL W SWOJEJ NORCE!!! NIC NIE WSKAZYWALO ZE TO MA BYC JUZ WIEC WZIELEM SOBIE SLOIK W KTORYM MIESZKA I GO OGLADALEM. WKURZYLO GO CHYBA TO I SIE PORUSZYL!!!!!! WTEDY ZOBACZYLEM PEKNIECIE NA JEGO ODWLOKU!!!! TO CHYBA JUZ WYLINKA!!! POMOZCIE MI!!! CZY NA 100% UGRZAZL W WYLINCE?? CZY JEST DLA NIEGO JAKIS RATUNEK??!! CZY MOZE MU SIE UDA WYLINIEC JESZCZE DO KONCA??? RATUUUNKUUUUU!!!!!!!!!!!!

Re: !!!!!POMOCY- CHYBA GO UKATRUPILEM!!!

Odstaw go na miejsce. Jak zaczniesz mu "pomagac" to wtedy napewno juz sobie nie poradzi... Jedyne co mozesz zrobic to podniesc wilgotnosc i czekac. Mysle ze jezeli to jest wylinka to da sobie rade sam nawet "glową" w dól.

spokojnie nic sie nie stanie, jak napisal Hari - odloz go na miejsce i pajaczek sobie poradzi i lepiej daj mu spokoj na pare dni az przejdzie wylinke

nie stresuj go i czekaj , wieksza wilgotnosc pomoze

Atrax Robustus
    Guest

No..raczej go nie ukatrupiles :P
    Byly wypadki, ze pajak przechodzil wylinke w paczce, jak byl wysylany
    Ale w zadnym wypadku go teraz nie ruszaj i nie podnos mu tez wilgotnosci poprzez sprywkiwanie jego pojemnika (to moze byc zbyt stresujace dla niego).
    Moglbys go odlozyc w wilgotne miejsce, ale nie majstruj mi nic w pojemniku, bo to najwyzej moze mu zaszkodzic.
    Najlepiej jest wszelkie zabiegi robic przed wylinka.
    Ja zwiekszam wilgotnosc na pare dni przed wylinka, np. gdy widze, ze pajak wytwarza wieksze ilosci pajeczyny.

aha.. i powodzenia

Ps. ... i nie krzycz tak :]

nie stresuj pająka i sam też się nie stresuj!!
    Pisz co dalej...

Ufff sytuacja narazie pod katrola... Pajak sie chyba rozmyslil i nie chce mu sie wylinki robic . Narazie siedzi sobie w pojemniku swoim i nic konkretnie nie robi... Cale szczescie ze czasem rusza nogoglaszczkami to mam pewnosc ze zyje... Czekam kiedy ta wylinka to wreszcie odetchne...

odczekaj pare dni - cierpliwosci, pajaki moga "przekladac" przejscie wylinki do paru dni wiec nie martw sie

no chwila pęknoł mu odwłok i sie rozmyślił z wylinki??

Pająk potrafi przelozyc wylinke o pare dni - zdarzaly sie sytuacje gdy pajak nawet z peknietym odwlokiem siedzial i za pare dni....byl nowy pajaczek :P ale cierpliwosci Bananie - Twoj pajaczek w ciagu paru najblizszych dni powinien przejsc wylinke

Uprawnienia umieszczania postów