-
nie za ciepło dla murinusa ?
Witam
Wczoraj nabyłem p.murinus po 7 wyl. taki 3,5cm ciałka.
Pajączek siedzi pod samą siatką nad którą jest żarówka i temperatura 31 stopni !!!!
Gdyby mu było za gorąco chyba zszedł by niżej ? wys. terra - 20cm
-
Re: nie za ciepło dla murinusa ?
Zgadza sie
Chociaz.. w nocy w Afryce raczej nie panuja temperatury w granicach 30*
-
no zależy gdzie przeciesz na pustyniach temperatura w nocy temperatura potrafi spać nawet do 0* :| ale murinusowi moim zdaniem taka temperaturka nie powinna przeszkadzać. Chociasz sam nie choduje ich wiec popytaj jeszcze.
-
nie wiem czy za cieplo ale mozesz miec problem z wilgotnoscią
Tomeq
-
Nie za ciepło, ja u mojego mam 32C w dzień i 25C w nocy, grzeje go niestety poduszką grzewczą ale jest spoko.==> Tomeq Murinus niepotrzebuje duzej wilgotności więc z wilgotnością u niego niema problemu
-
moj ma praktycznie 28-30 i stosunkowo sucho /spryskuje raz na jakis czas/ i jest caly i zdrowy...w tamtym tygodniu wylinial (L9) - no i mam slicznego Panicza murinusa
-
Moje P. murinus i P. mammilatus maja tep. od 25-29 st w dzien a wocy od 23-25 st i zyja
-
Ja u swego murinusa mam (podrostka) w dzen 26C a w nocy spada do 20 wiec wobec tego mam wylanczac zarowke czy niee...??? bo na pustyni przeciez temp. w nocy spada. Wiec dobrze robie jak wylanczam czy niee...??
-
Dobrze bo chyba trzeba jak najwierniej odwzorowac warunki naturalne, jesli cos źle powiedziałem poprawcie mnie.
-
ja w ogóle nie grzeje pająków. W lecie właściwie temperatura i tak jest ok. 30C u wszystkich a teraz ok. 23-24C i wszystkie mają się dobrze.
Uprawnienia umieszczania postów