Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: POMOCYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!

Re: POMOCYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!

według mnie chodzi na 100 % o wilgotność chyba za mała

Wydaje mi sie ze nie mozna zalozyc ze to wina zbyt malej wilgotnosci,a to dlatego ze pajak nie przeszedl by prawidlowo wylinki jezeli byla by ona za niska

kulpato
    Guest

to jest na pewno za niska wilgotnosc, a wylinke moze przejsc nawet jak jest such.zdarza sie. wsadz go do nakretki z odrobina wody

Atrax Robustus
    Guest

Drizzt -> Ptaszniki to swoiste maszyny hydrauliczne...hmm przy niedoborze wody, zwierzeta te maja wyrazne zaburzenia motoryki i przesuszenie objawia sie podkurczeniem konczyn, apatycznym zachowaniem i takimi symptomami, jak przy smierci w innych okolicznosciach. Wtedy nalezy pajaka natychmiast przeniesc do pojemniczka z woda... najlepiej, zeby wlac do spodka wode i polozyc tam wate, by pajak sie nie utopil. Jesli przesuszenie nie jest powazne, to pajak sie z tego wykaraska.

yiuldyn
    Guest

Jaką wilgotność utrzymywałeś pająkowi? Troche kapa że już drugi pająk umiera...

n3
    Guest

!!! i nie 16 stopni chłopie !!! u mnie jak spada do 19 to wpadamm w szał

niektore pajaki takie jak G. rosea moga przezyc spadki temp. nawet ponizej 10-15 st.

n3
    Guest

heh pewnie ze "mogą przejść" ty tez bys z 10 minut ustał na mrozie eheh
    pająki traktuje jak dzieci.. musza miec ciepło, jedzenia pod dostatkiem i opiekuńczoom ręke taty

Uprawnienia umieszczania postów