Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: czemu zakopuje miseczke z wodą?

Re: czemu zakopuje miseczke z wodą?

moja genikulata wzuca resztki jedzenia do wody.
    tego jej nie uczylem za to ucze ja podawac lape

Ej Jimbo i Rammstein może wasze pajaki otrzymały jakieś kocie geny i traktują pojemniczek z wodą jako kuwete :] lol

Witam i dzieki za cala jedna odpowiedz na temat.. ( -> RAMMSTEIN1)
    Wczoraj to ten moj Landryn (albopilosa) tylko miske zakopal, ale dzis w nocy to juz przeszedl sam siebie. Mieszka w terrarium o podstawie 15x10cm, ma warstwe ok 4-5cm torfu. Norke wykopal sobie pod kawalkiem kory. Dzis w nocy zaczal znowu ja powiekszac.. wybral cale podloze spod kory - od scianki do scianki. Moze on sie na tym zna lepiej, ale tak na moj gust to wszystko sie za chwile zawali. Jakbym wiedzial ze on tak pedzie kopal, to bym go wpuscil do wiadra albo kupil sobie kreta zamiast pajaka.
    Ale na powaznie: jade na weekend i boje sie ze ta jego gornicza pasja doprowadzi go do zguby, wypadki w bieda-szybach sie juz zdarzaly.. Ma ktos jakies sugestie?

_INVISIBLE_
    Guest

Jak sie obawiasz mozesz przeniesc ptasznika do innego pomieszczenia...

Atrax Robustus
    Guest

hehe
    jak ja sie nie obawialem zostawic moich pajakow samych na 2 tygodnie, to mozesz byc werni spokojny o ten weekend

x ray
    Guest

Jak masz obawy ..to lepiej ingerowac odrazu szkoda pajaczka ....zmniejsz warstwę torfu tak aby nie mógł kopac , ale miał odpowiednia wilgotnosć ,no i coś do ukrycia by się przydało.......no tak ale napewno wykopy wzmocnił ( pozlepiał ) pajęczynką

bliskie spotkania trzeciego stopnia..?

Witam.
    Historia pająka-kreta ciąg dalszy.. Stwierdziłem, że pewnie on wie lepiej co robi, więc dalem mu wolną rękę (nogogłaszczkę?) I oto jak to teraz wygląda: w czasie pracowitych nocy wykopał już taką norę jak na całą wioskę pająków, a przy wejściu do norki usypał krater jak w filmie "bliskie spotkania.." Może on wie coś więcej niż ja? Od dziś też zaczynam kopać schron.. Czy wszystkie albopilosy tak mają, czy też trafił mi się wyjątkowy maniak?

NukeIt
    Guest

Re: bliskie spotkania trzeciego stopnia..?

To, czy wie więcej od Ciebie, nie jest istotne - schron i tak sie przyda - chocby do przetrzymania ewentualnej (Boże broń) kontroli cites'owcow;]

Pozdrawiam serdecznie
    NukeIt

n3
    Guest

hehee a moja versicolor wali po szybach jak ze strzykawki na szybe naprzeciwko a 32cm jest od sciany do sciany i strasznie to wyglada jak wyschnie :/

Werni, rozczaruje cie... Niestety nie masz wyjatkowego okazu. Ten gatunek to szalona koparka (chociaz sa wyjatki) - czasami im to przechodzi w wieku dojrzalym. Ewenementem bylby A. versicolor nie robiaca sieci, a kopiaca potezny system tuneli i korytarzy...

Uprawnienia umieszczania postów