-
Re: The Convention on International....
Tak Kendzierzawiec :P:P
ja mam duuuuuuuzo pajaczkow i jakos starcza mi na wszystko pieniedzy - wystarczy tylko wystarczy umiejetnie rozdzielac na wszstko fundusze :P:P
-
"wystarczy tylko wystarczy umiejetnie rozdzielac na wszstko fundusze :P:P"
--- niektorzy nie mają co rozdzielac :PP
-
Ja mam B.Albopilosum i nie zamierzam rejestrować bo:
-W urzędzie w gliwicach nie mają odpowiednich formularzy(wiem bo moj kuzyn już próbował)
-PO CO... przeciez nic sie nie stanie jak nie zarejestruje
-moj pajączek jest jeszcze maly i poki co nie zamierzam go rozmnażać
Tomeq 3868189
-
To ile pujdzie kasy np. na 500 pajaków ?
-
kendzierzawiec:
za 500 pająków tego samego gatunku pójdzie tyle samo co za jednego tego gatunku...
płaci sie tylko za odrębne gatunki...
awikularia:
w porównaniu do mnie na pewno jesteś bogata...
masz stały dochód - to nas różni... lol
________
a jakbym był bogaty to bym kupił wszystko i wszystkich i bym ich nawet mógł rejestrować... ale za rejestrację wtedy zapłaciłbym sobie
<peace>
-
Zgadza sie - nawet jak będziesz mial 10,000 ( :P ) szt to placisz tylko za gatunek- wiec nie ma znaczenia - ale bez sera jest gdy hoduje sie np. jeden okaz z kazdej Brachypelmy :/ (
-
a jeszcze bardziej bez sera jak sie ma jedną albopilose
i sie za kilka dni kupi jedną smithkę :/
-
wtedy trzeba placic za obie i to jest bez sensu placic za jeden tylko okaz :/ z tego wychodzi ze bardziej oplaca sie hodowac kilka sztuk
a gdy sie zarejestruje np. smithi i za 2 lata kupi sie druga to tez trzeba rejestrowac czy nei ???
-
no panie tego to sie ode mnie pan nie dowiesz :/
-
Poniewaz jestem zupelnie niedoinformowany w najswiezszych pomyslach wladz RP, zwracam sie z uprzejma prosba o oswiecenie mnie, czy rejestracja bezkregowcow jest obowiazkowa, jakie konsekwencje pociaga za soba niezastosowanie sie takiego prikazu (o ile takowy istnieje) oraz jakie prawa i przywileje (poza prawem do posiadania zwierzaka) taka rejestracja daje?
Jezeli wyszla ustawa na ten temat, ciekaw jestem, jakie sa jej praktyczne cele, poza celem wydojenia mniejszej lub wiekszej kasy z posiadaczy lub hodowcow bezkregowcow?
Uprawnienia umieszczania postów