-
ACANTHOSCURRIA BROCKLEHURSTI
kupiłem Acanthoscurria Blocklehursti ....po kilku dniach przeszedł wylinkę ( 3 )ale najpierw wykopał sobie norkę ,a własciwie tunel w której doszło do wylinki .Minęło juz kilkanaście dni a pajak sobie siedzi w tych kanałach i ma mnie w nosie .Pobiera pokarm nocą a w dzień odpoczywa w swojej podziemnej rezydencji........prawie wcale się nie widujemy,.........czy już tak będzie zawsze..?
-
Re: ACANTHOSCURRIA BROCKLEHURSTI
A. blocklehursti to ptasznik naziemny - ale wiadomo jakie zdarzaja sie uchylki u ptasznikow, wiec sie nie przejmuj najwidoczniej taki trafil Ci sie okaz. Moja geniculata tez lubi kopac rowy a jak jej to zasypuje przy czyszczeniu terra to ona od nowa tak robi :P:P
-
czyli mam do czymiemia z okazem fizycznym....... ,nawiasem mówiąc duże bezrobocie w kraju ....pozostają nocne opserwacje przy czerwonym świetle..................pozdrawiam ; )
-
Kurcze, tak samo jak moja albopilosa L4. Od miesiaca w dzien ją chyba tylko 2 razy widzialem. Jak zgasze lampke to wylazi z ukrycia(kawalek kory) i sie przechadza. Nocny marek
Tomeq
-
hmm...Acanthoscurrie i Brachypelmy to chodzące kopary na 8 owlosionych kolach :P:P ale oczywiscie wszystko zalezy od okazu
-
............a tak właściwie, to jaka jest polska nazwa Acanthoscurria Brocklehursti..?
-
Nie ma polskiej nazwy - to poprostu udoskonalona wersja A. geniculata :P - ale nie ma polskawej ( :P ) nazwy :P
-
wy to i tak macie fajnie...
ja zostałem kelnerem mojego kędziorka(L7)...
no tak... w sumie jego pan reprezentuje tanią siłę roboczą - Polskę :P
siedzi cały czas w pojemniku po kliszy i muszę mu robaki wsypywać do środka...
czasem tylko jak zastrajkuję i żarcia nie dostanie to wychodzi się przejść ale i tak zaraz chowa...
:P:P:P:P:P:P
-
Ptaszniki kędzierzawe sa hmm...IMHO mało ruchliwymi koparami ;P - Moje B. albopilosum tez sa takie ociezale i prawie w ogole sie nie ruszają
-
paaaanie! daj pan spokoj
teraz sobie kupuje b. smithi.. czy ten będzie ruchawszy?
Uprawnienia umieszczania postów