-
Re: poczatkujacy pyta...
e tam
ja mam alergie prawie na wszystko sie nie boje mojego dotykac...
moja matka nawet chciala go wziac dzisiaj na rece ale jej nie dalem bo by spanikowala i go zabila pewnie :/
panie... nie pykaj nawet jak masz alergie...
najwyzej Cie zabije... no i co z tego? LoL
-
A ja polecam Grammostole aureostriate. Sam jestem poczatkujacy i zacząłem wlasnie od niego. Jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Polecam też Grammostole pulchre. Jesli ineresuja Cie badania alergiczne to poszukaj w starszych postach mojego zapytania -> "badania alergiczne na jad pająków" tez się tym interesowałem i otrzymałem kilka przydatnych odpowiedzi Pozdrawiam.
-
oj ludzie faq jest byczy ale w każdym razie wybrałam brachypelme albopilosum L1 w cenie jest 25za sztuke u mojego wójaszka sprzeda mi ją i powiedział że w razie potrzeby będzie mógł jego wziąść z powrotem
wielkie dzięki za wszystko!
-
25 za kędziora po L1 to ten wójaszek nieźle zarobił na tobie :| ale masz rodzinke pozazdrościć
-
hehe ja bym ja polecam kupno od Zbyszka, on ma kędziorki L7-L8 za 29zł !! :-)
-
Polecałbym Grammostola Rosea( sam mam takiego) ale jest 1 szkopul: samice tego gatunku bardzo dlugo żyją (20 lat) , samce żyją 7lat. Jeżeli chcesz ptasznika krótko żyjącego a przy tym pieknego polecam A.Metallica, heh tylko ze jest to jeden z drozszych pajączkow. ale dla chcacego nic trudnego...
-
nalezy jednak zwrócic uwage na fakt ze Avicularie ( metallica, Versicolor itd...) padaja bardzo bardzo czesto gdy maja zle warunki.
I co z tego ze G. rosea długo zyje ( nawet do 30 lat ) ? w koncu im dluzej będzie zyl tym chyba lepiej ? A. metallica po 2 wyl kosztuje 50-60 zł ( zalezy gdzie sie kupuje :> ) natomiast jak juz pisalem - polecam na poczatek G. pulchra lub jezeli chodzi o wyglad Brachypelmy i Acathoscurrie
-
nokeg: ja tez mam smithiego i tez L3 i tez wybralem go ze wzgl na urode
a teraz zauwazylem jest dosc szybki, ale moze dlatego, ze wczesniej byl przed wylinka.
-
Smithi nie jest taki szybki. Twój jest szybki, bo jest mały. Maluchy zawsze mają spida, jak podrośnie to zwolni nieco
-
no jednego zaraz jak dostałem i przekładałem go z pojemnika na klisze do pojemniczka na mocz to mi sie jakoś wywinoł i uciekł na biórko, dość szybko biegł, ale udało sie go schwytać, zato na drugiego musiałem podmuchać żeby sie ruszył i przeszedł do drugiego pojemniczka, niemoge sie doczekać aż będą miały wszystkie kolory bo teraz są tak jakby szare z różowym:-) ale na jednym już moge sie dopatrywać innego odcieniu na kolanach :-)
Uprawnienia umieszczania postów