Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wylinka???

Seba18
    Guest

Wylinka???

Witajcie, jestem zupelnie nowy, sporo juz czytalem, mam dwa pajaczki Brachypelme Smithi i Grammostole Pulchre (mam nadzieje ze nie przekrecilem), Pulchra chyba bedzie miala/mial wylinke, jest taka powolna, plecie tez od niedawna pajeczyne, czyzby szykowala miejsce na "skorke"? Czy sie myle, on tak moze bez powodu plec??? Pozdrawiam

Re: Wylinka???

No to ja się podłącze pod temat.
    1) Ile w norce może siedzieć Brachypelma Albopilosum L7-8? Siedzi juz tam 2 tygodnie i nic.
    2) Jakie są oznaki wylinki u takich maluszków L2, L3?

1) 2 tygodnie to nie jest długo. Jak sie uprze to moze tam posiedzieć pare miesięcy...
    2) ciemnieje im odwłok

1) osobniki do 6-7 wyl moga siedziec do miesiaca zalezy od warunkow jakie maja w terra.
    2)ciemnieje odwlok, nie przyjmuja pokarmu, siedza w norce i prawie wcale nie wychodza, sa spokojniejsze i "ospale"

Seba hmm...mozliwe ze Twoj pajaczek bedzie mial wylinke - czy przyjmuje pokarm jezeli nie to albo nie jest glodny albo to na 99,99 % wylinka

Pozdrawiam...

Seba18
    Guest

Rammstein1 oba nie przyjmuja, malutki (Smithi) tez juz od paru dni lazi ospaly, przymulony itp , dzisiaj sprobuje jeszcze raz go nakarmic, jak nie wezmie to narazie nie bede go niepokoil, a co z tymi pajeczynami u Pulchry, to normalne??? Pozdrawiam

Grammostole wytwarzaja [ajeczyne przed wylinka i/lub do zbudowania kryjowki ale raczej wszystko wskazuje na to ze Twoj pajaeczek będzie mial wylinke
    Pozdrawiam...

A co do kędziora: to powiem że kędzior mojego kumpla siedzi cały czas w kokosie dniami i nocami przed i po wylince. wyłazi tylko poto zeby coś wszamać

Ale on siedzi w norce z zapajęczynowanymi otworkami, na bank to wylinka. Tylko zaczynam sie juz o niego martwić :-).

mój jeden smiti L3 już niema czarnej plamki na odwłoku, od tygodnia nic nie jadł, wogóle nie wychodzi na spacerki, siedzi w jednym miejscu, to wylinka, chory czy coś z mini terra jest nietak (troszke większe od pudełka na klisze)??

Uprawnienia umieszczania postów