-
Re: niegrzeczne pająki
Po 4000 expa powinien wpasc tez skill pt.: "wyzsza sztuka kopania". To na wypadek, gdyby trzeba bylo wyploszyc pajaka podziemnego, przy zmienianiu podloza :>
A teraz do rzeczy: Moim zdaniem, O WIELE wieksze doswiadczenie potrzebne jest przy Aviculariach, czy Citharischiusach, ktore sa o bardziej wrazliwe (szczegolnie mowie o mlodych), niz jakies tam murinusy, ktorych jedynym "minusem" (zalezy, jak na to patrzec), jest agresywnosc i dosc silny jad. Kazdy moze zostac ukaszony i nie zalezy to od doswiadczenia, tylko od zdrowego rozsadku i ... zrecznosci
Tu nawet nie jest potrzebne doswiadczenie, tylko podstawowa, wrecz dziecieca wiedza o wdziecznym tytule: "nie dotykaj".
Za wieksza sztuke, uwazam SUKCES w hodowli rzadkich, drogich i wrazliwych pajakow.
-
No właśnie przy żadkich ptasznikach jak to jest z Avicularią Miniatrix bo chciałbym taką ze wzgledu na jej wielkość która pozwalała by mi na trzymanie jej nak dorośnie.
-
co do twojego sposobu przyznawania doświadczenia... to jak ci ucieknie pająk to tracisz 50 EXP a jak go złapiesz dostajesz 50 EXP tak ?? hehe troche smieszne... jeśli nie niezłapiesz pająka to twoje doświadczenie zmaleje.... hihi... a jak ci ucieknie świerszcz to już wogule głupiejesz i nieda sie tego powstrzyać... (złapanie świerszcza +1 EXP, ucieczka -2 EXP). Nieprzemuj sie, ogulnie fajnie to wymysliłeś tylko tak sie czepiam....
-
To miało być takie. A jak pająk ci ucieknie i go zdepntasz to masz -150 EXP. Tu dopiero jest punktów do odrabiania ;-).
-
Ojojojojo, pajakami to sie moze interesujesz, ale co do chomikow...
Ryzyko ugryzienia przez znerwicowanego chomika jest wielokrotnie wieksze niz przez wiekszosc Brachpelm, Grammostoli i innych.
Chomiki to mali psychopaci, a jesli ktos chce miec dobra zaprawe w hodowli dzikiego, agresywnego zwierza-niech sobie zlapie (jesli mu sie uda) chomika europejskiego. Mialem te przyjemnosc trzymac takowego w domu i powiem, ze bylo z nim mnostwo klopotow. Zaden moj pajak nie jest tak ryzykogenny w temacie ugryzienie. No moze dorosla parahybana, ktora ceni sobie prywatnosc
-
Zgadzam sie z Atraxem Przelozyc kilka srednich citharishiusow do innych pojemnikow to jest wyczyn.....
Jezeli kupi sie murinusa po 1-2 wylince i sie nim opiekuje(bierze na rece(do 4 wyl ))i wykonuje podstawowe czynnosci to wpaja sie nam w rozum ich zachowanie.
Ja kupilem 5 P murinus USAMBARA jak mialem niecale 14 lat.
A teraz znam ich zachowanie na wylot....lecz nadal pamietam o kilku zasadach.
-
-
Mysza jesteś 'The Best'! :-))))
Ja dodam od siebie w jaki sposób zdobywam doświadczenie. Dużo mówi się o wyczesywaniu własków przez pająki, ja narazie tego nie doświadczyłem i chyba bym nie chciał, moje doświadczenie polegało na tym, że wziąłem wylinkę g.rosea, żeby ją ułożyć i zakonserwować, i po takiej zabawie łapa mnie swędziała przez dwa dni. Nie było to jakieś dokuczliwe swędzenie czy ból, ale trochę kuło i drażniło, więc wyobrażam sobie jak pająk wyczesze większą ilość włosków, to dopiero musi być wkurzające To jest jeden z przykładów zdobywania punktów EXP, było jeszcze pare ale nie będę zanudzał.
Uprawnienia umieszczania postów