Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Uciekinier schwytany

l0k
    Guest

Uciekinier schwytany

Nie mam nic ważnego do powiedzenia chcę się tylko podzielić swoją radością że udało sie schwytać boehmei (uciekła 4 dni temu). Zdumiewające jest to jak taki duży pająk potrafi się ukryć straciłem już wszelką nadzieję a jednak się odnalazł (a gdzie w sypialni rodziców
    Pozdrawiam

Re: Uciekinier schwytany

czyzby chcial mame postraszyc? :P hyhyh
    moja by mnie juz zabila

dobrze ze sie znalazl

Bóg istnieje !!!!

Gratuluje odnalezienie pajaczka i mam nadzieje ze nie dopuscisz juz do ponownej ucieczki i dobrze zabezpieczysz terra z pajaczkiem :P:P:P

Pozdrawiam...

Wciąż słyszę o ucieczkach pająków, wydaje mi się to nadwyraz dziwaczne, ale może to dlatego, iż mój siedzi w szczelnie zamkniętym słoiku, z którego nawet palca by nie wystawił (gdyby takowego posiadał i chciałby mi pokazać ).
    Wydaje mi się, że w przypadku terrarium sytuacja wyglądała by podobnie, przecież pająk za pomocą szczątkowów swojego układu nerwowego, nie mógłby stworzyć koncepcji ucieczki z zamkniętego terrarium, więc przyczyną ucieczek muszą być tylko i wyłącznie błędy hodowcy. Ale jeśli trafi się jakiś piękny umysł to czy istnieje ewentualność, iż sam wydedukuje możliwość podniesienia klapki i zwiania??
    Pytam ponieważ jeden z moich domowników prawdopodobnie ma uczulenie na jad owadów, tak więc ucieczka skończyła by się ewakuacją części osiedla, bo plotki się rozchodzą...
    ps. a skoro już istnieje taka możliwość, ktoś powinien wreszcie wpaść na pomysł, miniaturowego emitera dźwięków sterowanego z pilota, albo chociaż mini wersji koguta policyjnego montowanego na odwłoku w celu lepszej lokalizacji...

gdy zaczynalem Moja przygode z pajakami zwiała mi mała ( po 6 wyl. ) B. albopilosa po 3 dniach znalazla sie w kuchni jak szła po nodze Mojej mamy ( nie pytajcie co bylo pozniej !!! ((( ) i wiem co czuja ludzie gdy przezywaja ucieczke pajaka - widzialem kiedys posta jak ktos opowiadal o tym jak jego T. blondi ( lub L. parahybana - w kazdym razie jakis gigant ) probowal podniesc przykrywke terra i uciec i prawie mu sie to chyba udalo...wiec jednak ptaszniki sa sprytne ;D

Pozdrawiam...

Atrax Robustus
    Guest

Instynkt

Fakt to sprytne bestyjki:0)
    Dorosłe osobniki potrafia szczękoczułkami rozginać siatkę z drobnego drutu.
    Podnosic pokrywy.

szczegolnie duze ptaszniki nie maja trudnosci przed ucieczka ze słabo zabezpieczonego terra a szczegolnie T. blondi ktos opwiadal ze podobno wisiala na siatce kłami jadowymi

Pozdrawiam...

walter
    Guest

Niekoniecznie musi byc zaraz blondi.
    Moja B. boehmei wrecz uwielbia wisiec zaczepiona zebami - robi to kilka razy dziennie.
    Siatke zlikwidowalem bo zaczepiala sie pazurkami i kilka razy potrzebna byla szybka interwencja i odczepianie.
    Teraz ma prety na ktorych lubi sobie powisiec (fotka w zalaczniku).

Uprawnienia umieszczania postów