-
Uczieczka prosze o pomoc
Wczoraj w samo poludnie uciekl mi boehmi (dosyc duzy bo z 5 moze 6 cm cialka). Mam pytanie jak dlugo moze on przezyc w mieszkaniu?
Za odzpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam.
-
Re: Uczieczka prosze o pomoc
Szukaj go stary! Zrób kilka pułapek. Do pudełek np: po margarynie powsadzaj kore albo torf i zraś go tak żeby pająk został zwabiony zapachem! Nie wiem czy to skutkuje ale szłyszałem że tak.
-
zapach margaryny tak działa na pająki że niemogą sie oprzeć żeby nie sprubować tego "jogurtowego" smaku i lecą do pułapki co sił w nogach. Mówie ci pająki mają dobry węch.
-
heheheh...
a glownie to szukaj tam gdzie ciemno... za meblami, pod i za lozkiem, za kompem w kablach itp.... tyle wiem o szukaniu pajakow, zolwia czerwonolicego podobnie mi sie szukalo (jeszcze przez 2 tygodnie na telefon bo ja bylam na wczasach hehehe)...
-
ok 2-3 dni przeżyje, puźniej może sie przsuszyć,
weż pudełko po margarynie odwruć je dnem i wytnij wjście takie jak jest w ilgo, połuż na podłoge coś wilgotnego, może być nawet papiero toaletowy, i tak w kilku miejscach gdzie możliwe że będzie sie znajdował i co jakiś czas sprawdzj czy w którymć go niema
albo przywiąć świerszca do nitki i puść go w każdy zakamarek jak nie wruci to albo został zjedzony albo uciekł:-)))
-
-
Tski duży pająk to napewno go znajdziesz, tylko musisz chcieć. Chyba że masz dom jak z "dynastii".
-
no i niezapomnij wieczorami spryskać ścian w domu! bo wilgotność musi być :-)))
Uprawnienia umieszczania postów