Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Problem...Z małym terrarium...

Problem...Z małym terrarium...

Cóż...Zakupiłem się ostatnio w pojemnik o wymiarach 20/20/20 ; ( Teraz tego żałuje powiedzcie co bym mógł chodzować w nim ( chodzi o pajęczaki )

Atrax Robustus
    Guest

Re: Problem...Z małym terrarium...

To jeszcze nie jest tak tragicznie male :]
    Gdybys teraz rozpoczal hodowle pajaka, ktory jest powiedzmy po 8-9 wylinkach, to spokojnie starczyloby mu, dopoki nie osiagnalby okolo 6 cm. W kazdym razie, sam mam takie pojemniki, a nawet mniejsze i do teraz trzymam w nich pajaki.
    Zreszta... zanim nieduzy pajak podrosnie do maksymalnych rozmiarow, to juz pewnie zdazysz kupic z 2 inne.
    Niektorzy trzymaja dorosle ptaszniki w pojemnikach podobnej wielkosci i specjalnych narzekan nie ma. Ja mimo wszystko jednak, wole cos wiekszego dla moich gadzin

Hmmmm....Zastanawiam się też nad założeniem hodowli świerszczy...Ale czy warto robić hodowle dla jednego pająka jakiego posiadam ( Brachypelma Vagans ponad 10 wylinek ) ?

Atrax Robustus
    Guest

Jezeli masz zoologa daleko od domu.. nie chce Ci sie chodzic po swierszcze, to mozna kupic i hodowac, ale ja bym szczerze mowiac, nie hodowal .

te bzykanie w nocy :/

No właśnie, ja w sumie hoduję dla moich pajączków, bo mam w pobliżu domu 4 zoologiki, a w żadnych zm nich nie ma ani świerszczy ani choćby larw mącznika. Tylko myszki, chomiki, rybki itp. W sumie to żadna filozofia hodowanie świerszczy. Wrzucasz im na początku otręby pszenne i codziennie trochę kapusty pekińskiej. Do składania jaj dajesz miseczkę z ziemią. Rosną jak na drożdżach i rozmnażają się jak dzikie.
    No fakt, że to ich granie nie jest zbyt przyjemne, ale można się przyzwycziać. Poza tym grają tylko dorosłe samce.

Terrariko
    Guest

ej a jak ja mieszkam www miejscowości w kturej nawet chyba niewiedzą w zoologu że można świersszcze albo coś takiego(tam są tylko rybki, papugo, i żarcie dla psów) to mogęchyba kopować od chodowców prawda?? Tak około 20świerszczy to ile kosztuje i jak jest w zimie z wysyłkom (niemówcie że trzeba płacić za konduktorkę);/

evelman
    Guest

ale zeby nie sluchac "cykania" to dorosle dajesz na p;rzystawke i masz problem z glowy...

a wlasnie jaka temp. potrzebna dla swierszczy

One nawet w lodówce do tygodnia żyją!! Swojego czasu wszyscy eksperymentowali na jedzeniu!!

No właśnie, ja zawsze samce daję pająkom do skonsumowania na początku ) Samice niech se żyją i jaja składają )

Uprawnienia umieszczania postów