Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Sprawa do archiwum X?

checkme
    Guest

Sprawa do archiwum X?

1. Mały vagans (3 wylinka) zjadł muchę, po paru godzinach gość zdrętwiał, mając delikatne drgawki odnóży, praktycznie zero reakcji na bodźce zewnętrzne.

2. Za 3 dni mały smithi (4 wylinka) zjadł muchę, po paru godzinach gość zdrętwiał, mając delikatne drgawki odnóży, praktycznie zero reakcji na bodźce zewnętrzne.

Muchy wylęgły się z robali, którymi karmiłem wcześniej pajunki i nic im nie było (tzn. pajunkom).

Aktualnie czekam jeszcze na zmartwychwstanie

KTO ZNA ROZWIĄZANIE PROBLEMU?

Sprawa do archiwum X?
    Mucha VooDoo?

pozdrawiam
    Witek

PS. Przyszło mi do głowy jeszcze jedno rozwiązanie. Mianowicie pajunki stały na monitorze komputerowym. Czy promieniowanie mogło je zabić a muchy to tylko zbieg okoliczności?

albopilosek
    Guest

Re: Sprawa do archiwum X?

wg mnie to promieniowanie gamma wytwarzane przez narzady kopulacyjne much)

evelman
    Guest

ty mnie nawet nie strasz...
    wyrzucam hodowle muszek...

Ja nakarmiłem mojego pajączka muchom (odpowiednio zmasakrowaną :-)) i żadnego problemu z nim nie mam, żyje i ma sie dobrze.

Zdaje mi się, że to jednak może być wina monitora. Miałem na kursie BHP o promieniowaniu monitora i powiedzieli mi, że jest ono bardzo szkodliwe. Jest nawet przepis, że kobietom w ciąży nie wolno pracować przy komputerze. Także monitor jest wielce prawdopodoby.

Atrax Robustus
    Guest

A moim zdaniem, cos nie tak bylo z tymi muchami. Ja trzymam pajaki kilkanascie cm od monitora i to juz przez ponad rok i pajakom nic sie nie dzieje.

u mnie przez kilka dni boehmei sie dogrzewal na monitorku bo w pokoju temp spadala do 18-19 stopni :/ nic mu nie bylo...

muchy dostaje od kilku dni bo pinek juz nie chce (niezly jest)... nic nie masakruje, wpuszczam muche ona sama gdzies siada i nastepuje piekny atak...
    boehmei trzyma sie dobrze, nie narzeka na dziwne ataki drgawek...

to chyba cos z tymi muchami moze? :/ moje tez sa z pinek i nic sie nie dzieje..

hmm dziwne

A jakiego byly koloru pinki przed wylegiem??Jezeli byly barwione wszystko mozliwe ze to One zaszkodzily pajakom.Sam sie z takim przypadkiem nie spotkalem ale slyszalem z pewnego zrodla ze moga byc szkodliwe.

checkme
    Guest

w sumie jak zjadłbym tyle co ważę to też bym sie nie ruszał przez tydzień
    a tak na poważnie to pająki nie wyglądają "jeszcze" jakby padły tylko zdrętwiały
    co dalej czas pokaże

Atrax Robustus
    Guest

Co do czerwonych pinek, to jeszcze nimi nie karmilem, ale karmilem muchami, ktore sie z nich wykluly.

Uprawnienia umieszczania postów