Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Rozmnażanie

Rozmnażanie

Czy samica, która wylinke przechodziła 30.06.03r zostanie zapłodniona przez samca? Podobno po iluś tam dniach od wylinki zostają zasklepione jej pory....

Chodzi tu o B. albopilosum - jest duża :O)

Pozdrawiam
    Leny

Re: Rozmnażanie

Nie aktualne ! ;o) Samiczka przygotowuje się do wylinki :O)

Pozdro
    Leny

Atrax Robustus
    Guest

No to super. Dla reszty: Samica jest zdolna do rozmnazania gdzies do... miesiaca po wylince.

adam1125
    Guest

moja samica zostala zaplodniona 4 miesiace po wilince tak wiec niezawsze tak musi byc. pozdrowka all

Atrax Robustus napisał(a):

> No to super. Dla reszty: Samica jest zdolna do rozmnazania
    > gdzies do... miesiaca po wylince.
    >

Sprawdziłeś osobiście? Moim zdaniem, popartym doświadczeniem, nie jest to prawda. Wręcz przeciwnie - samicy nie powinno się dopuszczać około miesiąca po wylince bo a) przez około 2 tygodnie twardnieje i nie przyjmuje pokarmu b) jak juz przyjmuje ten pokarm, najczęściej karmi się ją około miesiąca, coby nie miała przypadkiem chętki na samca... Ja bym się nie odważyła dopuszczać samca do samicy po misiącu od jej wylinki... bałabym się o życie samca....

Atrax Robustus
    Guest

Mozliwe. Ja dopuszczalem na 3-5 tygodni po wylince.

Jednak i tak nie wolno specjalnie zwlekac z rozmnazaniem, bo pozniej moze byc juz za pozno. Chodzi o mozliwosc zrzucenia wylinki przez samice (zdarzylo sie to juz paru forumowiczom, ktorzy mieli nadzieje, ze samica zlozy kokon).

Uprawnienia umieszczania postów