-
-
Re: kupiłam "g.spatulata"i mam mały problemik...
widze ze sytuacja podobna jak ze skorpionem Waltera :-) ciekawe czy byla zaplodniona. Czasami zdarza sie ze samica sklada kokon pomimo tego ze nie byla zaplodniona ale z takiego kokonu nie bedzie. Proponowal bym za kilka dni odebrac kokon samicy i przelozyc go do inkubatora!!! Powodzenia!!! Oby cos z tego wyszlo!!!
-
apropo inkubatora to gdzie i za ile tak ok. można go dostać?
-
Inkubator mozna zrobic nawet ze zwyklego faunaboxa.
Na dno daje sie troche waty, ktora trzeba zalac woda. Moze byc tez sama woda, ale wtedy pajaczki moga sie potopic, gdyby powpadaly przypadkowo na dno. Z 3-4 cm nad woda/wata/mokrym podlozem rozpinasz z 2 warstwy gazy i na niej kladziesz kokonik. Bedzia mial odpowiednia wylgotnosc i jednoczesnie nie zamoczy sie. W kazdym razie, to rozwiazanie jest o wiele lepsze, niz pozniejsze wylapywanie malutkich nimf z terrarium samicy
-
-
Mozesz troche podwyzszyc wilgotnosc, ale moim zdaniem, pajak jest tylko troche oslabiony. Zabierz kokon i sprobuj nakarmic czyms samice.
-
A jak z temperaturą w inkubatorze? Trzeba podgrzewać wodę np. grzałką akwarystyczną?
-
W inkubatorze temperatura powinna byc taka, jak w naturalnym srodowisku pajaka. W koncu w takiej temperaturze przebiega inkubacja. Nie zaszkodzi jednak podwyzszenie temperatury o te 2, 3*
Uprawnienia umieszczania postów