-
Re: Emilka:)
moja emilka ladniejsza :P
-
A nie bo moja jest najładniejsza :PPPP
-
Hari -> To juz zboczenie "zawodowe"... ))))
-
Cześć
Mam jeszcze jedno pytanie,mam dorosłą samice cambridgei(jest 8 tygodni po 12 wylince)kiedy mniej więcej będzie miała następną wylinke.Przez jednego gościa straciłem kilka miesięcy czekania(chciałem dopuścić do niej samca,ale gościu miał czas i 3,5 tygodnia po wysłaniu kasy go dostałem )i teraz musze znowu czekać ............
-
a ja nie mam emilki... :-(
-
Witam! Samica jest juz dosrosła więc następną wylinke bedzie miała dopiero za rok.
i tak aż do końca życia
Pozdrawiam wszystkich terrarystów
Psalmopoeus cambridgei x2 L5 - Fafik i Kafik
Brachypelma boehmei L7 - Bombik
Chromatopelma cyaneopubescens L1 - Chromik
Wkrótce Aphonopelma seemanni
-
A jakbym teraz dopuścił samca do samicy to było by coś z tego czy nic??
-
Może i by było... Na przykład wypasiony obiad dla samicy, albo niespodziewany atak samca na samicę (i to wcale nie w celach "towarzyskich"), albo kopulacja i potem wylinka samicy, albo kopulacja i kokon... Jak widzisz, możliwości jest wiele...
-
Avi - często się zdaża, że to samiec atakuje samice? oriętujesz się w tym i jak często się to Tobie przytrafiło, o ile coś takiego miało miejsce w Twojej hodowli...
-
Zdarzyło się, ale w porę zdołałam rozdzielić ptaszniki. Oczywiście o wiele częściej zdarza się atak samicy na samca. U mnie samiec G. rosea zaatakował samicę, kiedyś także próbował tego samiec A. geniculata. Ale to w końcu samica go "załatwiła"... Słyszałam o kilku atakach samców zakończonych śmiercią samicy. Przeważnie były to ukąszenia w odwłok, po których nie było szans uratowania pajęczycy...
Uprawnienia umieszczania postów