Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czy pająka mozna trzymać w temperatórze domowej

michał nierodzik
    Guest

Czy pająka mozna trzymać w temperatórze domowej

Mam pająka po 5 wylince czy moge trzymac gobez ogrzewania u mnie w pokoju jest 20 stopni .A i jeszcze jedno w jakim terrarium najlepiej takiego pająka trzymac
    z góry dziękuje!!!!!!!!!!

Re: Czy pająka mozna trzymać w temperatórze domowej

Zależy jaki to gatunek. Większość gatunków może być trzymana w temperaturze pokojowej, ale wolniej rosną, są mniej ruchliwe itd. Napisz jaki to pająk.

michał nierodzik
    Guest

jest to brachypelma albopilosum zapomniałem napisac

Można. Ale przede wszystkim trzeba próbować stworzyć im warunki dla nich optymalne - to jednak trochę ponad 20 stopni w zależności oczywiście od gatunku. Ja osobiście mam w mieszkaniu dość chłodno, właśnie dlatego uruchomiłem już ogrzewanie/oświetlanie. W pokoju czerwono, termostaty cykają, temperatura 25stopni, w domu 19-20.

Atrax_Rabbit
    Guest

powiedzcie: u mnie w pokoju w nocy jest 20C to jednak troszke za malo bo mam (brachypelme emilia,stromatopelme calceatum,i pterinochilus murinus-te maja w nocy 20C) jak wlacze zarowke jest 25C(w nocy) to zostawiac wlaczona(24-25C) czy wylaczona(20C)

Ja mlode pajaki (do 5 wylinki) trzymam w temp. ok 30oC dzien 26oC/noc, wiekszym zmniejszam o ok 3/4o Samca, ktory czeka na samice, trzymam praktycznie w tem. pokojowej.

smiało możesz trzymać je nonstop z włączoną żarówką,postaraj sie tylko o czerwoną
    pająki czerwonego swiatła nie widzą i bedą się cool czuły

Atrax_Rabbit
    Guest

wiem ze czerwona!!!!! i juz mam

Atrax Robustus
    Guest

Michal -> Ja taka temperature mialem przez 4 miesiace (mam smithi, regalis, lividum) i wszystkie sie trzymaja. Mimo wszystko, wole gdy maja standardowo te 24-25.

ja część ptaszników( zwłaszca duże) z powodu tymczasowego braku miejsca i finansów trzymam w temp pok. około 20-21 st.C i wszystkie sie doprze miewają

Uprawnienia umieszczania postów