Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: jak przekonywaliscie?

Re: jak przekonywaliscie?

Hehe... U mnie przygoda ze świerszczami rozpoczęła się w ten sposób, że ojciec usłyszał gdzieś od kogoś, że jak będą świerszcze łazić po domu, to nie będzie żadnego innego robactwa. Dzięki temu przez kilka lat utrzymywałem w mieszkaniu świerszcze "na wolności". Co roku tylko łapałem niedobitki i namnażałem je w terrarium.
    Jeśli było ich za dużo to wieczorkami latały sobie po całym mieszkaniu (w jakiejś publikacji czytałem, że świerszcze domowe są niezdolne do lotu ) szukając nowych terenów do zasiedlenia (nie dziwne chyba, że w takich przegęszczeniach, do jakich dochodzi w masowych hodowlach, świerszcze są kanibalami, skoro na tak dużej powierzchni ze sobą nie mogło wytrzymać najwyżej kilkadziesiąt świerszczy). Kiedyś taki lecący świerszcz siadł na mojej cioci (co to była za panika!), innym razem na nosie mojej młodszej siostry. Jeśli chciało się zobaczyć świerszcza wystarczyło tylko pujść do toalety - tam były dokarmiane. Nikomu też nie przeszkadzały ich nocne koncerty. Nie było ich również za bardzo widać, tylko wieczarami się pokazywały.

Tomek W
    Guest

a ja się pokłóciłem z mamą i z babcią i postanowiłem kupić pająka żeby mi do pokoju nie wchodziły ) w ten sam dzień kupiłem kędziorka ale wziąłem go do pracy zamiast do mieszkania już mam 5 spiderków i wszystkie w pracy - nikt nic nie mówi :P wszyscy podziwiają
    PozdraFiam

Hehe, ja jakis czas temu zostałem zaatakowany przez dorosłą samiczke sródziemnomorskiego, ktorą chcialem ściągnąc ze sciany. Dosłownie sfrunęła mi na kark. Zaskoczyla mnie skubana, az sie przestraszylem;>. Donosze, ze środziemnomorskie, mimo ze grube, tez potrafią latac

A oto moja historia:
    Od około roku zastanawiałem sie nad jakims zwierzem do domu. Jako ze mam rodzine która ma hurtownie zwierzat egzotycznych to tylko takie byly brane pod uwage :-). Jakies 2 miesiace temu wybor padl na pajaki. W ten czas tez mama rozpoczela prace w tejze hurtowni i to ona (za moje pieniadze) przyniosla mi pierwszego ptaszorka ktory wzbudzil zainteresowanie calej rodzinki (oprocz cioci ktora potem nic nie jadla :-)). Gdy tylko wspomnialem tydzien temu ze chce kupic nastepnego to sama mama "ponaglała" mnie do jego zakupu, a nawet proponowala pozyczke pieniedzy gdybym nie mial :-). I tak to jestem szczesliwym nabywca B. albopilosum L7-8 i B. smithi L3.

moja mama też z początku sie bała zarówno świerszczy jak i pająków, ale powoli począwszy od świerszczy zaczęło sie jej podobać obserwowanie moich pupilkow i nie mam teraz najmniejszych problemów ze sprowadzaniem do domu nowych. Zasadniczo jest tylko jeden warunek - mam dopilnować by nie pouciekały i tyle.

najgorzej jest zawsze na początku) potem już z górki^^ moja mama chciała wywalić pająki przez balkon;p a teraz sama przychodzi i obserwuje w wolnej chwili)

ja powiedziałem tak: "albo ty albo pajak" - i nie miała wyjscia!
    żart - moja mama jest wyrozumiała. teraz to juz nawet nadaje im swoje imiona.

PaWeL^
    Guest

czesc

Mysza1983 - "Jako ze mam rodzine która ma hurtownie zwierzat egzotycznych to tylko takie byly brane pod uwage :-). " - firma ANIMALS ŚWIĘTOCHŁOWICE ?? 8)

W moim przypadku nie było przekonywania, kupiłem i już. Mamuśka respektuje obecność ptaszników w domu, z ojcem troche gorzej. Na sam widok wylinki zaczyna się trzęść i wariuje. Ojca w pokoju nie widziałem od momentu przybycia ptaszników.
    no to nara

Pozdrawiam
    Leny

e tam! moja matka też tak gada, a jak przyjdzie co do czego to mnie wywala i sama go głaszcze... :PPP

Kafares
    Guest

Głaszcze?? Jak ja bym spróbował pogłaskać mojego pajaka to zaraz bym miał ze 100 parzących włosków wbitych w rękę albo by mnie ugryzł skubany:-))

Pozdrawiam wszystkich terrarystów

Psalmopoeus cambridgei x2 L5 - Fafik i Kafik
    Brachypelma boehmei L7 - Bombik
    Chromatopelma cyaneopubescens L1 - Chromik
    Wkrótce Aphonopelma seemanni

Uprawnienia umieszczania postów