Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Pytanie czysto techniczne

Re: Pytanie czysto techniczne

po zalaniu wżątkiem i po ostygnięciu po prostu wyciskam nadmiar wody i jest git.

ciekawe ile Ci wyszlo substaratu po tym jak caly brykiet zalales woda????))))))
    Mysle ze moznaby maly pokuj tym oblepic))
    Ja robe jak Atrax ale odwrotnie najpierw rozdrabniam, a potem dolewam tyle wody ile trzeba

(nie musi byc przegotowana w koncu np. na kostaryce wygotowany deszcz nie pada :P)
    A wydaje Ci sie, ze pada wychlorowany, ew. wyozonowany?

Atrax_Rabbit
    Guest

Ja sobie radze jak pozostali lub z torfem do piekarnika na 20 min w 200 C i nie dawaj potem do reklamowki bo ci sie stopi

kaloosh
    Guest

ja zostawiam mokre :/

Kafares
    Guest

Też kiedyś praktykowałem sposób z piekarnikiem ale po zakopceniu całego mieszkania zrezygnowałęm (troche mi się zapomniało i miałęm ognisko w piekarniku). Teraz daje mokry torf i jest wszystko ok z moimi pupilami.

Pozdrawiam wszystkich terrarystów

Psalmopoeus cambridgei x2 L5 - Fafik i Kafik
    Brachypelma boehmei L7 - Bombik
    Chromatopelma cyaneopubescens L1 - Chromik

Mam kilka terra, ale rzadko się zdarza ze zmieniam podłoże we wszystkich naraz. Poza tym nie mam ochoty 3mać około 9 litrów kokosa po namoczeniu kostki (szkoda miejsca). Dlatego robie tak: odłupuję "plaster" kostki nożem (tyle ile mi potrzeba), wrzucam odrazu do faun-boxa lub terra. Spryskuję małą ilością zimnej, przegotowanej wody, czekam chwilę - jak przestanie rosnąć odrzucam torf na bok, pozostałą część kostki znowu pryskam małą ilością wody .... i tak do końca

Kokos jest prawie suchy, po rozłożeniu w terra dopiero spryskuję odpowiednią ilością wody ...

... mam nadzieję, że nie zamotałem za bardzo :P

Uprawnienia umieszczania postów