-
Re: Który ptasznik lepszy na poczatek??????????
A co sądzicie o B. emilia? Rozmawiałem kiedyś z osobą hodującą takie coś, że pająk przy całym swoim spokoju czasami potrafi dać nura na pokój z otwieranego terrarium. Zdarzyło się wam kiedyś coś takiego?
-
Emilia jest raczej jednym z najlagodniejszych gatunkow, a to, co powiedziales, potrafi praktycznie kazdy pajak (jesli sie mu na to pozwoli).
-
Tutaj juz nawet nie chodzi o czas trwania przesylki ani czy otwieraja, czy nie.
Jesli zwierze przekraczajace granice Kanady nie jest zadeklarowane i "wpadnie", sa duze problemy dla obu stron.
Zwierze zadeklarowane jako "pajak" lub "tarantula" nie ma najmniejszej szansy dotrzec do odbiorcy.
Przyglupy natychmiast konfiskuja taka przesylke jako niebezpieczna - zwierzak jest konfiskowany i njprawdopodobniej likwidowany kapciem lub w inny "humanitarny" sposob.
Dwa razy zamawialem G. pulchra z USA.
Pierwsza (nie deklarowana) doszla rozgnieciona na nalesnik a druga skonfiskowali i dalem sobie spokoj ze sprowadzaniem z zagranicy.
Mam jeszcze nadzieje, ze ktorys z lokalnych hodowcow bedzie mial.
-
DLA KUDŁATEGO I MANTIDA NIE ISTNIEJĄ GRANICE
-
Dla sluzb celnych tez prawdopodobnie nie
-
tak juz jest w tych bardzo "cywilizowanych " krajach..///
-
kilka razy wysyłałem do Kanady jaja różnych strasyków i nic sie nie działo - straszyki później normalnie sie kluły.
kopertę trzeba porządznie zakleic tasmą klejącą, jedną wsadzić w drugą i będzie ok.
-
Qrde, zywy pajak chyba mn mniejsza wytrzymalosc na wstrzasy/uderzenia/wyziebienie/wygranie etcetera niz jaja patyczakow?
-
A jak mu na to nie pozwalać? Przecież trzeba otwierać terrarium.
PS. Nie wiesz ile może kosztować młody pająk B. emilia, smithii lub boehmei. Przez młodego rozumiem takiego ze 3 cm (minimum).
-
Emilia nie nalezy do pajakow, ktory przy najmniejszych oznakach niepokoju wyskakuje z terrarium. Ten pajak jest raczej powolny, o czym przekonasz sie po jego kupnie. Co do ceny, to nie wiem...moze 70-80 zl.. nie mam pojecia, bo nie interesuje sie cenami pajakow (chyba, ze sam cos kupuje ]:-)
Uprawnienia umieszczania postów