Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: znowu mi versi zdechła i jestem lekko wkurzony

Mieszany widok

znowu mi versi zdechła i jestem lekko wkurzony

niedawno pisałem o śmierci jednej z moich A. versicolor http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=11931&t=11931

wczoraj w identycznych okolicznościach zdechła druga.
    tesh była jakieś 3 dni po 5 wylince.
    wyszła z gniazda tylko poto, żeby tak po prostu umrzeć sobie na ziemi, na torfie.
    co jak do cho**** skopałem, że mi obie zdechły w identyczny sposób.
    nie ruszałem pajączka, w niczym mu nie przestrzegałem, a w pojemniku, gdzie mieszkał nie bylo żadnego żywego pokarmu.

Korgan
    Guest

Re: znowu mi versi zdechła i jestem lekko wkurzony

no to chyba nie przypadek moze podaj w jakich warunkach trzymasz te pająki i czym karmisz wtedy moze da sie okreslic przyczyne smierci.

temp około 25 st.C
    podłoże stanowi zawsze lekko wilgotny torf, a pokarm to głównie muchy i świerszcze.
    niezjedzone resztki zawsze sprzątam

Hmm ja mam 3 versicolory i nigdy wczesniej mi zadna nie zdechla, warunki jakie zapewniasz wydaja sie dobre, trudno powiedziec czemu sie tak dzieje, moge tylko powiedziec ze mi przykro((

Pozdrawiam

Korgan
    Guest

moze pokarm którym karmisz jest zje****. Albo poprostu kupilesjakies trefne pająki.

Mam ten sam problem zdechły mi na przestrzeni 2 miesięcy 2 versi L5 i L7. Pojęcia nie mam co bylo przyczyną. Ponad 60 ptasznikow żyje u mnie i ma się dobrze, a te piękności mi padły. Wyżej wspomniane versi mialem od L1, czyli trochę u mnie pożyły. Byłem pewny, że najtrudnieszy okres ich hodowli mam za sobą a tu.... Cóż taki jest chyba los każdego pajęczarza....Pozdrawiam

U mnie padło w czasie mojej "kariery hodowlanej" około 10 A. versicolor... Też mi się wydaje, że nie bez powodu, ale inne żyją i mają się dobrze... A inne nie. Te co padły, były w wieku od 1 do 3 wylinki (z naciskiem na 1-2 wylinkę). Starsze żyją i linieją bez problemu...

Dawid Grams (daniels)
    Guest

Ja uważam że A. versicolory są głópie tak dużo kasy sie nanie wydaje za takie maluszki kture i tak pożyją 4 lata albo krucej:/ Co z tego że to ładne pająki jak są naprawde głópie. Są ładne ale żyją krutko wiec ja naprzykład niekupie versiego A co do Foxa to mi naprawde przykro ((((

moje versi tesh miałem od 1 wyl, ale po tych wydarzeniach na razie dam sobie z nimi spokój.

a może to z powodu chowu wtórnego ???
    nie wiem ale chyba możliwe - tak jak u straszyków australijski - czytałem, że u straszyków dzieje się tak jeśli przez kilka pokoleń młode lęgną się z niezapłodnionych jaj.
    ale pewny nie jestem - nie spotkałem się z tym, jeśli się mylę to proszę mnie poprawić
    Pozdrawiam - ElO !!!

Uprawnienia umieszczania postów