-
Re: Wydaje sie to żałosne........:-/
aaa wlasnie...przypomnialem sobie...widzielem w tamtym tygodniu w sklepie w Nowym Tagru .. Sprzedawczyni trzymala dorosla albopiloske w tera wielkom jak stodola. Oprocz pajaka byl tam jeszcze tylko wielki korzen i kokosowa "omasta", ktora miala w pierwotnum zalazeniu robic za zwirek dla kota...tudziez...ubikacja...Dodatkowo ptaszor byl caly lysy na pupci...hmmmm
-
niestety tak to bywa jak ktos przerzuci sie z handlu brukwią na handel zwierzetami.......
-
Witam! To że sprzedawcy nie mają zielonego pojecia co sprzedają to jedna sprawa, ale najgorsze z tego wszystkiego jest to że te nieszczęsne zwierzaki trafiają do ludzi którzy kupuja je tylko dla szpanu. Byłem świadkiem jak w Zoologiku rodzice kupowali swojemy małemu dziecku kameleona. Oni nawet nie wiedzili czy kameleony to szybkie zwierzęta i czym je karmic a o odpowiedznim terra nie było nawet mowy:-( Biedny kameleonek nie przezył chyba nawet tygodnia.
Pozdrawiam wszystkich terrarystów
Psalmopoeus cambridgei x2 L5 - Fafik i Kafik
Brachypelma boehmei L7 - Bombik
Chromatopelma cyaneopubescens L1 - Chromik
-
CZolem
Ja widzialem jak do Biofila w Kraq przyszedl koles , Ktory nalapal na slowacji troche jaszczorek/nie wiem jakich/...i stwierdzil ze ubije na tym kokosowya raczej jaszczorkowy interes...bo bedzie mial wieksze przebicie i takie tam....koles bladego pojecia nie mial o tym co ma i jak sie tym opiekowac...Panowie w Biofila byli przerazeni...
...
-
neurosis wiesz spotkałem bardziej drastyczny przypadek jak gościu w kieszeni nosił zaskrońca złapanego na wolności... Jak się dowiedziałem z kolegą MR.Q to odkupiliśmy malucha i odchodował go kolega(ja nie mam pojęcia o wężach) oczywiście wypuściliśmy go w bezpieczne miejsce...
A co do sklepów to raz spotkałem się z pająkami na wystawie... były dwa pajączki oczywiście bez norek bo poco?? i były podpisane Ptasznik czilijski i Grammostola cala co nei wiem czy to chwyt reklamowy czy co ale to był ten sam gatunek. Także zapytałem się czy ma jakieś inne pajaczki może młode , powiedział mi że nie kupije takich bo nie da się ich wyeksponować... hmm tak też mozna
G.rosea
L.parahybana
Były tam terraryjka z gekonem lamparcim, samcem (jak to powiedziałe mi sprzedawczyni), a dookoła niego było dokładnie 7 starych, spleśniałych i zżułkłych jajek... Mało tego, bidula nawet nie miała gdzie sięschowaćw dzień, choćby małego kamyczka dającego cień... To smutne...
W terrarium wyżej był młody leg, bez wody (tak, jak i lampart) i z miską starych, spleśniałych owoców pokrytych grubą warstwą meszek...
Powiedziałe, że ja sięnie znam, i że one tak lubią...
Prawda, nie znam sięna legach, ale chyba one takich rzeczy nie lubią, a jedzą, bo muszą...
-
Mi tez raz sie trafila sprzedawczyni. Raz w zoologiku byl ptasznik. Zapytalem sie wtedy "a co to je?". Ona troche skonfundowana, odpowiedziala, ze "ptasznik" je chyba ptaki i jesli chce go kupic, to moze mi sprzedawac papuzki 3 razy w tygodniu.
No nic.
-
no to by miala niezly deal na takim ptaszniku....dwie a raczej cztery pieczenie na jednym ogniu..hehe
MR.Q czy to taki maly sklepik przy podwalu?? kolo mpk??
-
Mam jeszcze jedna historie:
Otóż bedac na wakacjach w tym roku (Sarbinowo, ok. 15km od Koszalina) wybralem sie wlasnie do Koszalina. Trafilem tam do marketu "emka", a tutaj do sklepu zoologicznego. Pytajac pania ekspendientke "Czy dostane mlode pajaki?" uslyszalem odpowiedz "to nie wedkarski", ale nic sobie z tego nie robilem. Nastepnie ogladalem terraria, nie powiem byly ladnie urzadzone, ale z malymi minusami. Mianowicie G.rosea miala jako podloze piasek a do tego....UWAGA UWAGA.....w jej terra "grasowaly" dwa Pandinusy imperatory. Troche rozbawiony opuscilem ten sklep.:-/
Czekam na komentarze:-/
Pozdrawiam
-
wydaje mi sie ze ktores ze zwierzakow nie wytrzyma i zrobi sobie obiad
,a sklep jest raczej załosny !
Uprawnienia umieszczania postów