Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Wydaje sie to żałosne........:-/

Mieszany widok

Wydaje sie to żałosne........:-/

Hmmm bedac w sobote w sklepie zoologicznym, natrafilem na pewnego pana ktory "niby" sie dobrze zna na ptasznikach. Mianowicie pracuje w tym sklepie. Twierdzi on ze ptasznika z gatunku Pterinochilus murinus nalezy trzymac bez podloza. Cytuje: "murinusy to afrykanie, nie potrzebne im podloze". Moim skromnym zdaniem powinienem go w tym sklepie wysmiac i spizgac. A co Wy na to drodzy przyjaciele i przyjaciolki?

Pozdrawiam

Atrax_Rabbit
    Guest

Re: Wydaje sie to żałosne........:-/

zna sie tyle co ja na gwiazdach.Pewnie sobie pomyslal(moze)ze jak ten gatunek buduje tyle sieci(jak wie) ze zakrywa cale terra to po co mu podloze skoro bede w pajaczynie siedzial

Ja z PULSAREM i qpą bylismy w czestochowie i w jakims markecie (nie pamietam nazwy) byl zoologik i na terra z wezem BOA KONSTRUKOTR - po zwroceniu uwagi ze powinno byc BOA CONSTRICTOR to ona powiedziala ze polska nazwa to KONSTRUKTOR hehe. Nie znam sie na wezach dobrze ale moim zdaniem nie powinno sie trzymac BOA CONSTRICTORA i zbozowki w jednym terra, zbozowka miala 40-50 cm a a boa 100-120cm , trzymali tam tez iguane i dwa zolwie w jednym terra, a patyczaki byly obrosniete plesnia

W Czestochowie jest jeden sklep, w ktorym moj znajomy pochwalil sie ,ze ma a.metallice. Sprzedawca sei pyta w czym ja trzyma, on na to ze w pojemniku na mocz z apteki. Na to sprzedawca Z RYJEM (tak ,zaczal go opieprzac!) ze nie mozna w takich malych pojemnikach trzymac pajakow, bo zdechna!!Wg niego pajak powinien byc w terra minimum 30x30x30. Pajak byl L3 ....

Pozdrowienia dla sprzedawcow!

redknee
    Guest

to nie wydaje sie zalosne tylko jest ZALOSNE

tak jak w temacie!!! a dotyczy to wszystkich takich ludzi

Atrax Robustus
    Guest

Nie pamietam, ale Metusowi przytrafilo sie chyba tez cos podobnego i tez trafil na takiego sprzedawce.

No nic... ludzie po prostu czasem maja bardzo male pojecie o tym, co sprzedaja.

dodam skromnie że nie wszyscy sprzedawcy mają tak znikomą wiedzę, a jak jeszcze na takiego traficie to powiedzcie mu:
    pańska indolencja intelektualna nie obliguje mnie do dalszej konwersacji.
    albo:
    czy niesądzi pan że pewne ewanacje kultury terrarystycznej tracą przez tekich jak pan swoją charyzmatyczną projekcję na eskopistyczny model egzystencji osobniczej.
    papa

a tepy sprzedawca i tak tego niezrozumie

Awikularia_
    Guest

Też spotkałam podobnego "pana w zoologu". W terra siedziała sobie 4 cm ciałka G. rosea. Zapytałam, czy to samica, na to pan: pewnie że samica, jakby to był samiec, to już by nie żył... Popatrzyłam na pana i poszłam se ze sklepu... A niech tam, powiem co to za sklep, a co! TESCO na Bielanach Wrocławskich.

Kiedys tez spotkalem sie z takim sprzedawca, ktory powiedzial ze nie bedzie sprzedawal w swoim sklepie innych pajakow procz Brachypelma albopilosum, gdyz te inne WSZYSTKIE gatunki zagrazaja w ogromnym stopniu ludzkiemu zyciu:-/

dziekuje bardzo za takich sprzedawcow

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów