Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Wydaje sie to żałosne........:-/

Re: Wydaje sie to żałosne........:-/

nio po prostu mozna sie zalamac. mnie kiedys opieprzyl sprzedawca ze sie w ogole nie znam jak zwrocilem mu uwage ze albopiloska ma za molo podloza i ze sucho tam jak na pustyni :-) Tragiczni sa tacy ludzie!!!

chej jasny a możęsz mi to troszeczke po polskiemy napisać bo najwidocznie tez jestem tempuy <lol>

"murinusy to afrykanie, nie potrzebne im podloze"
    Moim skromnym zdaniem ten pan to po prostu rasista

Pozdrawiam

PaWeL^
    Guest

czesc

buehehe, ja juz na tekie cos nie zwracam uwagi !! poszedlem raz do sklepu bo zamówilem sobie świerszcze - oczywiscie mi ich nie przywieźli i pani sprzedawczyni do mnie - co mam - to jej mówie ze gekona lamparciego a ona na to ze lepszy jest legwan, mowie ze taz mi sie podoba ale nie mam miejsca w hacie na takie terra a ona ze wystarczy aqwarium 100l i mam nikogo nie sluchac ze potrzeba tak duze terrarium bo legwan i tak caly czas bedzie siedziec na galezi i jesc salate a gekona nie da sie oswois , w innych sklepie to sie juz wogóle nie odzywalem bo nie bylo sensu gosci trzymal legwany na suchym piasku, karmil kameleony i gekony tylko mączniakami a ptaszory nie mialy kryjówek (((

i jeszcze raz sprawdz sie powiedzenie glupota nie boli - a szkoda !

pozdro

walter
    Guest

Z tego typu historii mozna by juz chyba kasiazke napisac.
    Szczytem wszystkiego (w moim przypadku) byla baba, ktora usilowala mi wcisnac parke papuzek falistych jako ... pokarm dla ptasznika, poniewaz, jak sama nazwa wskazuje, ptasznik zywi sie ptakami - wlasciwe handlowe podejscie.

W tym samym sklepie widzialem H. arizonensis (typowo pustynnego skorpiona) na przegnilych z wilgoci lisciach i torfie, natomiast P. imperatora (mieszkanca podmoklych terenow dzungli afrykanskiej) na suchym na kosc piasku ... zaden nie wygladal na szczesliwego.
    Zaproponowalem jej, zeby zamienila je miejscami i uslyszalem, zebym jej nie pouczal bo ukonczyla .... botanike!

Rece i nogi opadaja ...

Awikularia_
    Guest

Walter, może musiała wyrobić dzienną normę z papużkami... :>

Zawak
    Guest

W tamtym tygodniu bylem w zoologiku gdzie byly legwany po 1000zl szt. ! ... ale nie oto chodzi. Mialy one terra o wymiarach okolo : 150/100/100 z czego na pol terra ( a raczej akwaria) byla woda znajdowaly sie wnim 2 legwany ponoc parka i oba mialy 90-100cm dlugosci... biedne nawet niemogly swobodnie sie poruszac.

Podoba mi się, zwłaszcza z falistymi. Mniej ze skorpionami. Ja w sklepach staram się nie odzywać. Opisana, poszczułaby mnie pewnie chowaną pod ladą muchołówką.
    POZDRAWIAM JA WAS

No to rzeczywiscie temat mojego topicu powinien brzmiec "To jest żałosne" Szkoda ze w zoologach obsluguja nas ludzie nie majacy pojecia o tym co sprzedaja. Ja jeszcze pamietam historie mojego brata kiedy z NIm poszedlem do sklepu wtedy hodowalem tylko B.albopilosum a wraz z moim krewnym bylismy zainteresowani A.versicolor. W sklepie wypytalismy praktycznie wszystko a sprzedawca orzekl, ze: mlody versicolor potrzebuje b.malej wilgotnosci (procentowo podal 30%) a dorosly musi miec 70% (mi natomiast sie wydaje ze powinno byc na odwrot). Mowil tez ze mlode versicolory uwielbiaja maczniaki, a teraz z wlasnego doswiadczenia wiem ze to za przeproszeniem gowno prawda. Szczerze powiem: NIE POLECAM CHODZENIA PO POMOC W SPRAWIE ZWIERZAT DO ZOOLOGIKOW, BO TO MOZE POGORSZYC STAN ZWIERZAKA

Pozdrawiam

P.S. jesli mieliscie jeszcze jakies zalosne(smieszne) historie tego typu, to jeszcze o nich napiszcie. Walter moze sprobuje napisac ksiazke o tym hehe

neurosis
    Guest

To w Tesco maja juz taki asortyment??? Ciekawe jak w Kraq...w Tesco...mam nadzieje ze maja tylko rybki))

Uprawnienia umieszczania postów