Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Acanthoscurria geniculata

psimon
    Guest

Acanthoscurria geniculata

Czy to możliwe, żeby pajączek mógł mieć ósmą wylinke po niecałym miesiącu? On paru dni wydaje mi się jakby stał się mniej ruchliwy, siedzi wiekszość czasu w norce (ale nie cały czas), jak mu daje pokarm to podlatuje złapie ale od razu zostawia i odchodzi, wyglada tak jakby go denerwowało, że coś się rusza. Wylinke miał 23.07.

Re: Acanthoscurria geniculata

W tych upałach to teoretycznie możliwe. Mój Smithi też szybko przeszedł ostatnio dziewiątą wylinkę, po około 2,5 miesiącach, a przygotowywał się do niej ponad miesiąc (nic nie jadł, był ospały itd).

Korgan
    Guest

raczej niemozliwe..

Atrax Robustus
    Guest

Pamietam, jak byla zima, to moja Poecilotheria szykowala sie do 7 wylinki przez 3 miesiace, a jak dosc znacznie podwyzszylem temperature w jej terrarium, to kolejna wylinke przeszla maksymalnie po miesiacu.

To calkiem mozliwe, zwlaszcza, ze Acanthoscurrie w ogole bardzo szybko rosną.

Pozdrawiam

mantid

moja geniculata też wyliniala ostatni raz po 37 dniach. To jeat L9. taka pogoda. spoko. to moze byc wylinka

pzdr

hlas

moja geniculata wlasnie konczy przechodzenie 9 wylinki (8 miala 2 tygodnie przed koncem wakacji)

sorrki troche mi sie walnelo 2 tygodnie przed wakacjami to miala 7 wylinke, czyli od tamtego czasu przeszla juz 2

IMHO, jest to mozliwe, moj A.geniculata 7 wylinke przeszedl w mniejszym odstepie czasu niz 6-sta

to zalezy od warunkow jakie sprawiles pająkowi ,mysle ze to nie jest nic dziwnego

Uprawnienia umieszczania postów