-
Nie trzymaj w domu ;D
przed chwila moja mama przyszla do mnie z gazeta.. [zycie na goraco] i mowi: 'oklamales mnie...' podchodzi i pokazuje, czytajac: 'ptasznik, zwany tarantula..' i mowi, pokazujac na fotke, ze taki sam jak ja mam.. [na fotce byl smithi a ja mam boehmei] ja w smiech.. )) potem musialem tlumaczyc, ze ptaszniki to nie tarantule.. i ze wcale nie sa takie niebezpieczne tresc tego fragmentu:
"Nie trzymaj w domu
Na liscie zwierzat niebezpiecznych znalazly sie m.in.: waran stepowy -mimo braku jadu, ale ze wzgledu na bakterie gromadzace sie na jego zebach; legwan z Galapagos - niejadowity, ale w razie zagrozenia jego ogon dziala jak skalpel, kobra rozancowa, pyton tygrysi, grzechotnik, ponadto zupelnie male zwierzeta: ptasznik zwany tarantula, skorpion polnocnoafrykanski - jego jad byl przyczyna smierci niejednego hodowcy."
..ogorki rulez
-
Re: Nie trzymaj w domu ;D
No i jak ci wszyscy ludzie nie mają się bać pająków jeżeli w gazetach takie żeczy piszą. Oczywiście nie wszystkie pajaki nie są bezpieczne dla człowieka jak choćby Atrax Robustus. Ale nasze pupilki raczej są groźne tylko dla swoich ofiar:-)
Pozdrawiam gigantów terrarystyki
Psalmopoeus cambridgei x2 L5 - Fafik i Kafik
Brachypelma boehmei L7 - Bombik
Chromatopelma cyaneopubescens L1 - Chromik
-
czesc
juz dalek takiego posta niedawno http://terrarium.com.pl/forum/read.p...15#reply_11659 jak mi to mama pokazala to przez 10 min leżałem na podlodze i nie umialem wytrzymac ze śmiechu ))))))
pozdro
-
Z tą gazetą coś trzeba zrobić bo niedawno przeczytałem w niej że "niewarto trzymać samca kanarka ze względu na brak umiejętności śpiewu-tylko samiczki pięknie śpiewają"
-
Zaczyna sie robic z tej gazety Magazyn zoologiczny - specialnej troski
-
i pomyśleć że te bzdury poszły na całą polske :-)
Uprawnienia umieszczania postów