Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Chromatopelma cyaneopubescens od Mantida

--->Mimi<---
    Guest

Re: Chromatopelma cyaneopubescens od Mantida

Mantid po ile masz L1?

pełna oferta jest w dziale sprzedam

jak w temacie.....

L1 są po 30 PLN

i`am
    Guest

Re: pełna oferta jest w dziale sprzedam

fajne daj jakies namiary moze sie skusze tylko szkoda ze jest lagodny:P takich to mam juz pod dostatkiem

Re: pełna oferta jest w dziale sprzedam

z tego co czytałem to nie są aż tak łagodne ale i nie są agresywne - raczej uważane są za "nerwowe" ale są naprawde piękne i powiem Ci i'am, że warto skusić się na tego pająka.
    pozdro !!!

psimon
    Guest

Re: chyplopelma cyaneopubescens od Mantida

Mam małe pytanko odnośnie określenia "nimfa"? Od kiedy zacząłem hodować pająki uważałem, że nimfa to pajączek do L2, ostanio mój kolega (entomolog) zapytał mnie dlaczego tak jest bo wśród owadów nimfa określa stadium, w którym owad nie jest zdolny do rozmnażania czyli przed ostatnią wylinką. W zasadzie nie potrafiłem mu odpowiedzieć bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Czy może jest to określenie umowne dla pająków?

Bujal
    Guest

wracajac do wylinek, to moje 2 sztuki Ch. c. zakupione od Mantida przeszly w ten weekend wylinki. Sa cale i zdrowe - kolorki naprawde super. Nastepnego dnia po wylinkach zrobily sobie fajna pajeczynke, gdzie czekaja na jakies jedzonko - poczekaja jeszcze pare dni...
    pozdrawiam!!!

Atrax Robustus
    Guest

Re: chyplopelma cyaneopubescens od Mantida

W sumie pajeczak zaczyna odzywiac sie dopiero, jak przestaje byc nimfa i zmienia sie w malego pajaczka.

Wtedy staje sie tym "wlasciwym pajakiem", wiec dlatego wczesniejsza "forma" jest nazywana nimfa.

Mozna powiedziec, ze jest to ustalenie umowne.

a dzisiaj wylondowała moja Chromatopelma cyaneopubescens. Już po wylince całkiem fajnie wyglada 8)

PaWeL^
    Guest

czesc

moje jeszcze nie doszly (((((((((((((( czekam przy oknie na listonosza )))

pozdro

moje są już 3 dni po wylince, jeszcze niechcą jeść, ale są czybkie i wyglądają na zdrowe.
    dzięki Mantid.

Uprawnienia umieszczania postów