Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Skorpiony - Jak one to robia?

walter
    Guest

Skorpiony - Jak one to robia?

Jak juz pisalem w innym miejscu, moja skorpionica (P.imperator) urodzila bande skorpionkow i juz rowny tydzien siedzi z nimi na grzbiecie w swoim domku.
    Codziennie podaje jej swierszcza (czasami dwa) ktore natychmiast sa zjadane.
    Dzisiaj zauwazylem, ze jeden z bardziej ruchliwych maluchow spadl z niej i chwile lezal przed "obliczem" mamy.
    Doslownie zamarlem z wrazenia kiedy chwycila gowniarza szczypcami i ... wsadzila z powrotem na grzbiet.
    Przez chwile myslalem, ze zrobi sobie z niego sniadanko.
    Za jakies 10 minut wlozylem jej swierszcza, ktory zlapany ... juz nie trafil na grzbiet

Ciekaw jestem, w jaki sposob odroznila swojego malucha od swierszcza - gdzies czytalem, ze skorpiony sa zupelnie slepe (pomimo oczu) i wszystko, co sie rusza uwazaja za potencjalny posilek ...

Re: Skorpiony - Jak one to robia?

Walter - wrzuć jakieś zdjęcie mamy z dziećmi. Chętnie zobaczę jak to wygląda

walter
    Guest

Mama z dziecmi nie rusza sie na razie z domku.
    Aparat juz jest przygotowany na ta okazje
    Nie chce jej stresowac i blyskac lampa - na razie tyle udalo mi sie sfotografowac:

zarypiste

Moby_
    Guest

z czego jest ta kryjowka ?:-) kamien ??

Atrax Robustus
    Guest

Pieknie Walter! Zostales ojcem ))

...sliczne scorpki

walter
    Guest

Kryjowka jest ceramiczna - w sklepach, gdzie wszystko jest po 1 $ jest tego pelno i nikt tego nie kupuje, bo w sumie nie widadomo co to jest.
    Doszedlem do wniosku, ze to moze byc super kryjowka i zaopatrzylem w takie same prawie wszystkie moje pajaki i skorpiony - tylko niektore z nich korzystaja ... np. B.boehmei lubi sobie siedziec na domku.

Atrax Robustus
    Guest

Ja pajaczkowi zafundowalem taka mala, ceramiczna czaszeczke za 8 zl. Jak tylko przeniose go do troche wiekszego terrarium, to to sie stanie jego nowym domkiem

--->Mimi<---
    Guest

tylko 1$?<szok> u nie taka mini mala miseczka ceramiczna w kamiennym stylu kosztuje 24 zł:-/ nawet bałem się spojrzeć na cenę domków......

Uprawnienia umieszczania postów