Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: świerszcze...

Mieszany widok

Paweł Juszczuk
    Guest

świerszcze...

Czy świerszcze można wsadzić na dół do lodówki żeby ograniczyć ich wzrost, spowolnić metabolizm?? Słyszałem że można tak zrobić z jakimiś zwierzętami karmowymi, ale czy ze świerszczami??

Re: świerszcze...

nie za bardzo minimum to 18 st. C

Swierszcze co najwyzej mozesz wlozyc na 10-15 minut, zeby je lapac bylo latwiej, ale dluzsza wizyta w lodowce je zabije.
    Moze myslales o pinkach? Ja kupilem paczke w wedkarskim 3 tygodnie temu, trzymam w lodowce w 5C i zyja Wytrzymale jak cholera.

Paweł Juszczuk
    Guest

Nie no wiesz nie chodzi o łapanie tylko o zatrzymanie metabolizmu, bo te skubańce rosnąszybko jak cholera albo więsze zjadająte mniejsze W książce pt.Gekony,Agnieszki i Romana Stefańskich jest napisane że koniki polne łapane na łąkach i wsadzone na sam dół lodówki przechodza takie procesy jak właśnie spowolnienie przemiany meterii czy letarg. No i oczywiście jak powiedziałeś łatwiej je wtedy łapać. Stąd moje pytanie o świerszcze...

walter
    Guest

Dla dobra sprawy wsadze dzisiaj kilka swierszczy do lodowki i okaze sie, czy ich szlag nie trafi.
    Jutro je wyjme i dam znac, co z nimi.
    Po co teoretyzowac, jesli mozna sprawdzic w praktyce?

Atrax Robustus
    Guest

hehe
    ja trzymam pinki w lodowce juz od roku i dalej zyja.

A pomysl waltera jest dobry

Paweł Juszczuk
    Guest

no tak racja... czekam(y) na wyniki eksperymentu

--->Mimi<---
    Guest

Coś ci autorzy przesadzili z ta lodówka. Kiedyś złapałem mase małych koników polnych włoztyłem do lodówki na jakies 20 minut i zdechly:/... chłodna piwnica czy cos - rozumiem ale żeby lodówka? przecierz tam jest z 5 stopni

walter
    Guest

Wsadzilem dwa swierszcze do lodowki jakies 3 godziny temu ... na razie oba zyja

co do konikow polnych to ja trzymalem 3 dni wlozylem im lisc salaty, przezyly spokojnie

Uprawnienia umieszczania postów